Macsin a farka tövénél baloldalt a testén van egy kb. egy centis seb. nincs rajta szőr, ez mitől lehet, illetve hogyan kellene kezelni?
Tegnapnap már furán nyugodt volt, este az ablakban aludt a szokásostól eltérően, reggel felébredtem és hallottam hogy morog, megnéztem és akkor vettem észre, hogy van rajta a seb, azt nyalogatta és aközben morgott. Jött belőle váladék, mert a függöny olyan lett.
Kb. egy éves.
Mit csináljak?
Nyomd bele hamuba. Aztán kend be vastagon gépzsírral. Ha nem haz akk kis gázolaj is mehet rá. :D Mamám ezt csinálja a tyúkokkal. És ha is XD
Am ORVOS. Ha nem nagy a seb akk meg hagyd békén.
hú. most felemeltem, megnéztem közelebről is, erős a gyanum, hogy nincs ot bőr se, vagy nagyon galulta. hasonló már volt, de az jó ha 4-6 miliméteres volt, az hamar begyógyult, de ez így jobban megnézve 6x14 mm körüli.
így hogy módosult, gondolom nem valami bolhazsákság lehet, akkor meg valahogyan a sebet kellene kezelni, de mivel? gyógyszertárból valami?
az állatorvos evidens lenne, de ha ez a kérdés felmerül akkor annak is annak kellene lennie, hogy az állatorvos nem megoldható.
Hát én úgy őszintén nem nagyon tudok ésszerű érvet arra, h miért ne lenne megoldható az állatorvos.Ha esetleg még fiatal vagy, és a szüleid nem adnak pénzt rá, akkor egyszerűen mondd meg, h a cica beteg, orvosra van szűksége, esetleg azt, h akkor cserébe nem kérsz x ideig zsebpénzt, lemondasz a pl. karácsonyi ajándékról, x ideig te fogsz mosogatni, vmit csak ki lehet találni.
Ha pedig a szállítás lenne a gond, akkor nyugodtan vidd buszon, én is így szoktam vinni a macskáimat.
vagy ha vmi egyéb, akkor írd le, próbálok segíteni!! ;)
Azért írom ezt, mert nekem 15 macskám van (:D), régebben én is gondoltam, h ezt-azt megoldom ilyen-olyan házi praktikákkal, vagy biztos van vmi az állatpatikában, de mindez nem vált be nagyon soha, a legjobb, ha orvos látja, ezt tapasztalatból mondom.
Amúgy lehet, h vmi bolha, vagy hasonló, és arra elvileg jó a csepegtetős szer, viszont meg kell, h mondjam, h nem hiszem , h legközelebb ilyet fogok venni, mert az én macskáim közül kettőnek kimarta a csepp a nyakszirt körüli szőrzetet, ha pedig a te cicádnak már sebes a farka tövénél, akkor szintén nem ajánlom, mert tudtommal nem használható olyan állaton, akinek nyílt sebe van.
Írd meg, h miért nem oldható meg az orvos, oks ?!:)
18:40...
Anyád az biztos s.ggfej te barom.
Állatorvos nem megoldható = macskatartás nem megoldható.
Add oda a macskát valakinek, akinek nem csak internetre futja, de állatorvosra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!