Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Vettem a macskáimnak egy...

Vettem a macskáimnak egy macskabútort, de nem igazán akarják használni. Mit csináljak, hogy megszokják?

Figyelt kérdés
Már raktam rá jutifalatokat, hátha felugranak rá, szagolgatják, de nem akarnak rá felmenni.
2024. aug. 18. 09:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem inog alattuk? Nem kicsi nekik?

Lehet más típust kellene nekik nézni, nálunk pl a kiülős, házikós bútorokat abszolút nem használják, de amin ilyen belefekvős zsák szerű bigyó van azok nagyon bejövősek ( [link]

Esetleg macskamentát tegyél a bútorra, akkor jobban rámennek. Ha játszol velük botos játékkal, akkor is irányítsd őket a bútorra.

Az is lehet, hogy csak idő kell nekik hogy megszokják.

2024. aug. 18. 09:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyetértek az elsővel, ugyanezt tanácsolnám: a játékba vond be a macskabútort, futtasd rá föl a cicákat, meg hagyj időt.

Egyébként a macskabútor kialakítása sem mindegy,általában azt preferálják, ahol magasan vannak és lenézhetnek, mert úgy érzik biztonságban magukat. Ezen túl van egyéni preferencia is. Nekem 5 macskám van, ebből 2 még csak 4 hónapos, ők még csak most fedezik fel a macskabútorokat. A felnőttek közül viszont egy van, aki a macskabútor kb minden részét használja, egyikük csak az egyik búvóhelyet szereti, a harmadik pedig egyáltalán a közelébe sem megy. Ismerek olyat, akinek 2 macskájából egyik sem használta soha a macskabútort. Ez mindig lutri, függ a macska jellemétől, szokásaitól és előéletétől is.

2024. aug. 18. 10:35
 3/3 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a tippeket, megpróbálom. Ma jutifalatot tettem rá, annyit értem el vele, hogy a mancsával lepiszkálta onnan, és úgy ette meg 😃
2024. aug. 18. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!