Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kinek milyen tapasztalatai...

Kinek milyen tapasztalatai vannak a macskaleukózissal illetve, ha a macskájának valamilyen vesebetegsége is volt/lett?😿

Figyelt kérdés
Nyugodtan bárki, bármit tud ezekkel kapcsolatban az írja le, érdekel! A kis beteg korát, nemét, korábbi betegségeit, tüneteit, kezelését, meddig élt/él-e még, mennyire lett jobban,... és ezekhez hasonló információkat is beleírhattok. Köszönöm!🐱

aug. 9. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

az előző cicám leukémiás volt. túl későn vettük rajta észre. egy hétfő délután elvittük orvoshoz megnézetni és estére már csak a hideg testét vittük haza. lehetett volna gyógyszerekkel 1-2 hónapot húzni az életén, de végül az orvos azt ajánlotta ne tegyük. mai napig bánom hogy lefröcsköltem aznap vízzel a macskámat hogy ki tudjon jönni a pincéből. 10 éves utcai cicalány volt. engem nagyon szeretett, anyumékat nem.

első dolgunk volt az amikor lettek kiscicáim hogy beoltottuk macskaleukémia ellen őket.

aug. 9. 14:07
 2/5 anonim ***** válasza:
82%

A mi cicánk egy mérgezett egér megevése végett lett vesebeteg.

Sokáig semmi tünete nem volt, majd bejött a nyár, és sokat fogyott, de eddig minden nyáron sovány volt, nem is gondoltunk egyből rosszra. Azelőtt nem volt bágyadt, nem hányt, nem volt mérgezéses tünete, csak a fogyás. Aztán pár hét múlva észre vettük, hogy gyakran hány, és csökkent az étvágya, így elvittük az orvoshoz, aki megállapította hogy vesezsugorodása van, és ő mondta azt is, hogy egy mérgezés lehet az oka sajnos ami pont annyi volt hogy ne okozzon tünetet, de a veséit tönkre tegye. De mivel ivartalanítva volt, az is befolyásolhatta (doki mondta, hogy sajnos az ivartalanítás egy hátránya az, hogy gyakrabban lesznek vesebetegek a cicák, szóval lehet több tényezős volt a baj oka).

Sajnos nem volt pénzünk arra hogy olyan rendszerességgel vigyük injekciózni meg nagyon drága vesebeteg tápokkal etessük, de amikor belefért a keretbe próbáltuk vinni, segíteni rajta. Kb 1,5 évig tartott ez a stagnálás, utána hirtelen rosszabbul, alig evett és ivott, még jobban fogyott, hányt és a pisije is habozott, kevés volt. 2 hét alatt úgy leromlott állapota, hiába vittük orvoshoz, hogy már nem tudott vele többet tenni és mi sem, csak reménykedtünk. De közben férges is lett, hiába adtuk neki az írtót, annyira gyenge lett az immunrendszere hogy azt se lehetett már kiirtani.

Bujkálni kezdett, onnan már tudtuk hogy már csak napjai lehetnek, és meg kellett hoznunk a legnehezebb döntést. Amellett hogy bújkált, folyamatosan a közelünkben maradt és könyörgött, hogy segítsünk rajta. Borzalmas volt hogy semmit nem tehettünk. Végül elaltattattuk, és eltemettük. Nagyon fájt, 9 éves volt csak.

aug. 9. 14:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Leukozisos cicám nem volt szerencsére, az ellen az én macskáim mindig be voltak oltva.

Húgyuti problémás viszont volt. Az egyik ivartalanított nőstényünknek 9 évesen húgyköve lett, akkor kezdtük neki adni a Royal Canin Urinary s/o gyógytápját, ami megszüntette a problémát, és még 17 éves koráig élt.

Egy másik cicánk viszont, aki ezt ette, 15 évesen lett vesebeteg (ez a gyógytáp csak kő ellen jó, vesebetegség ellen nem). Hiába volt pár hónappal korábban még egy ultrahang vizsgálaton minden rendben, elkezdett lefogyni, nem evett, gubbasztott, és a következő ultrahang kimutatta, hogy az egyik veséje elsorvadt, leállt, a másik pedig megnagyobbodott, és szintén nem működött. Őt 15 évesen elvesztettük :-(

aug. 9. 14:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Volt leukozisos cicam, 9 evet elt es a rak vitte el vegul. 3 honapos koraban fogadtam be utcarol, onnantol kezdve nalam mar csak benti volt es megkapta az osszes oltasat. De addigra mar elkapta a leukozist kint.

Viszont a 9 eve alatt 3x langolt fel a betegsege (hasmenes es laz volt ilyenkor 1-2 hetig) es csak arra a kapott tuneti kezelest, mast nem. Vetri dmg-t adtam neki kuraszeruen meg.

Szoval mondhatni egeszen szerencsesen megusztuk, lehetett volna sokkal betegesebb is es egesz szep kort megelt igy, mert ez leukozissal annak szamit sajnos.

Persze a vege az nagyon nehez volt, nehez volt elengedni, de muszaj volt. :(

aug. 9. 14:49
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Húgyúti beteg cicám volt (alsó húgyúti szindróma) már fél éves korától. Csak gyógytápot ehetett, de gyakran kiújult a betegsége, főleg stressz hatására, rendszeresen rohangáltunk az orvoshoz. 7 éves korában azt vettem észre, hogy eldugott helyekre pisilt, nagy mennyiségűt és büdöset, utána lett egy rosszulléte hányással. Az orvos megállapította, hogy vesemedence-gyulladása is lett . Másnap, amikorra az összes laborvizsgálat kész volt, annak alapján az orvos jelezte finoman, hogy engedjem el. Akkor altatta el. :( Nem csak én sírtam, de még az orvos is könnyezett.
aug. 9. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!