Mennyi lenne a legalsó ára egy bengáli cicának?
Nagyon szeretnénk egy bengáli kismacskát a gyerekeimmel. De sajnos a 150-250 ezres ár nem kivitelezhető számunkra.
Szerintetek lehet olcsóbban is hozzájutni ilyen cicushoz? Pl.a törzskönyv nekünk nem lényeg.
Merre érdemes keresgélni?
"150-250 ezres ár nem kivitelezhető számunkra."
Innentől nincs miről beszélni. Vagy gyűjtesz rá (minimum 300e), vagy sima házival megelégszetek.
Gyujtogessel, nem hajt a tatar, nem kell macska most azonnal. Mi van akkor, ha csak 2 ev mulva lesz? Semmi. De szaporitokat ne tamogassunk mar, 2024 van, tessek mar erre a minimumra eljutni!
Egyebkent ez egy ritka, draga fajta. Jo lesz az minimum 350 ezernek is, de ha beszelsz egy tenyesztovel, biztos tajekoztat.
Ha meg annyira nem megy, akkor inkabb fogadjatok orokbe.
Bengálihoz olcsóbban mint 200.000? Lehet. A tenyésztők időnként kivonnak felnőtt cicákat a tenyésztésből, jelképes összegért. (60-70-80e forint)
A törzskönyv pedig lényeges!!!!Nagyon is lényeges!
Ha nincs törzskönyve, akkor
1. Nem bengáli, hisz a törzskönyv igazolja a fajtát.
2. 95%ra mondom neked,hogy beteges lesz!
Egy tenyésztő figyel a genetikai betegségek szûrésére, a pároztatásra,a megfelelő szocializálásra,minőségi táppal eteti, oltja, féregteleníti, ivartalaníttatja, vagy ivartalanítási kötelezettséggel adja.
Ha a “fajtatiszta” macskának nincs törzskönyve, az nem fajtatiszta, és még csak nem is egészséges!!! Szaporítókat ne támogassunk már….. :(
"De sajnos a 150-250 ezres ár nem kivitelezhető számunkra."
Ha ilyen csoro utolsók vagytok akkor ne akarjatok bengáli macskát hanem érjétek be ingyenes utcaival.
Akkor majd lesz később, mikor összegyűjtötted a megfelelő mennyiségű pénzt rá. Nem hajt a tatár, senki se siettet hogy márpedig holnap délre legyen az asztalon a macska. Én is jó egy évig gyűjtöttem, hogy megvehessem a kutyám és a felszereléseit hiánytalanul.
Annyit hozzátennék, hogy az eltartása se olcsó, a felszerelések se és az esetleges állatorvosi költségek is lehetnek 50-100-200 ezresek, ha megbetegszik.
Ha valami anyagilag nem fér bele, ne erőltetsd.
Én a bengáli macskámat törzskönyvezve 475.000 forintért vettem egy nagyon elismert tenyésztőtől.
Ilyen összegért felejtsd el a vásároltat, fogadj örökbe helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!