Miért nem tanulja meg hogy nem szabad?
1 éve van egy nőstény ivartalan cicám, 3 hónapos kora óta velem van. Csak benti cica.
Az első hetekben végigaludta velem az éjszakákat, aztán elkezdte felfedezni a szobát. Ha rosszalkodott (felugrott a tv-hez, kábeleket piszkálta, ruháimat karmoláta, hangosan zörgött stb..) mindig kicsuktam a szobából, ezzel jelezve hogy nem szabad este ezt csinálni. Az elején mindig visszaengedtem egy éjszaka többször is, hátha tanult belőle de sajnos nem így lett. Azóta minden este csak 1 esélyt kap, de mindig eljátssza. Sokszor vártam hogy kibulizza magát és lefeküdjön de 1 óra elteltével sem történt meg ezért ki kellett tennem.:( Mindenhol azt olvasom hogy felveszi az ember ritmusát egy idő után, de már egy év eltelt és még mindig nem sikerült. Pedig olyan jó lenne vele aludni. Tudtok valami hatásosabb módszert erre a helyzetre?:)
"Sokszor vártam hogy kibulizza magát és lefeküdjön de 1 óra elteltével sem történt meg ezért ki kellett tennem"
Azért rombol, zörög, mert próbálja magát elfoglalni, lefárasztani, ami a te dolgod lenne alapesetben. Ha nem játszol vele, nem mozgatod meg, akkor kénytelen maga szórakoztatni magát, mert aludni nyilván nem fog tudni, ha tele van energiával. Tőle elvárod, hogy tanuljon, alkalmazkodjon, te miért nem tanulsz, alkalmazkodsz hozzá? 4 fal között mit csináljon, ha a gazdi se foglalkozik vele, inkább kizárja a szobából?! Unatkozik. Ne hagyd rá, ne csukd ki, fáraszd le esténként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!