Újszülött macskákkal és az anyjukkal mi a teendő?
"És mikor lehet ivartalanítani az anyát?"
Két hónappal ezelőtt.
😐
Illetve nem kell mindenáron beengedni a házadba az ilyen édi-bédi cuki nagy pocikájú öntenyésztő nőstényt. 😑
Meg - ha éppen látod/észreveszed - megelőző jellegű környezetvédelmi lépésként oda lehet csapni neki, amikor éppen hagyja magát megcsinálni.
Az anyának adjál minőségi - magas hústartalmú ételt -, és legyen bőségesen folyadék előtte.
2-3 hetes korban már lehet kezdeni a féregtelenítést, de hogy pontosan mit..? Sztem az állatpatikában segítenek.
Az első pár napban nem fogdosnám a kicsiket, és utána is csak úgy, hogy figyelném az anya reakcióját. Ha bestresszel, akkor érdemes visszavonulni.
8-12 hetes kor között célszerű elajándékozni a kicsiket. Lehetőleg ne egy nap alatt az összeset, mert az anyamacskának is idő kell, mire elapad a teje.
Ha már nem szoptat, akkor lehet ivartalanítani. Vigyázz rá, mert szoptatás közben is megvemhesülhet. (Szóval tartsd bent, ha egy mód van rá.)
#1 hogy ivartalanítottam volna 2 hónapja, ha 2 hete van nálam a macska?!
A kánikulában jött szerencsétlen és próbált valami árnyékos zugot találni az udvarban, láthatóan vemhesen (pedig még maga is szinte kölyöknek tűnik) iszonyú éhesen és még annál is szomjasabban.. veled ellentétben nekem van lelkem, és nem tudtam így sorsára hagyni. Két nagy tál vizet kiivott egyszerre.. és azóta sem mozdult el a házunk mellől, folyamatosan dorombol és bújik, még a kicsinyei ellenére is.
A normális választ köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!