Mikor fordul elő köhögés macskáknál?
A macskám egy 2-3 hete jobban elkezdett köhögni, néha már zihál. Ma voltam vele az állatorvosnál, adott neki antit meg gyulladáscsökkentőt. Elvileg nincs kóros elváltozás a tüdejében, viszont félek, hogy tüdő/szívférges. Tesztet nem csinált. Kizárta volna a férgességet? Legközelebb 2 nap múlva viszem vissza, feltétlen kérjem, hogy csináljon tesztet?
Az étvágya, hangulata, minden rendben egyébként. Milyen egyéb betegségek tünete lehet még a köhögés?
3 éves, egy hónapja lett benti, eddig kinti kóbor cica volt.
Hát teszteltetheted.
Nekem akkor szokott köhögni, ha sok szőrt nyalt le magáról. Ha nagyon sokat, akkor hány is. Ajánlott venni szőroldó pasztát néha neki.
Macskáknál elenyésző a szívférgesség esélye, te összekevered a kutyákkal, ahol ez általánosabb.
Ellenben egy csomó más betegség jele lehet a köhögés, többekközött a macskanátháé, ami jellegében nem azonos az emberi náthával, ugyanis a macska könnyen szerez életre szóló szövődményeket, illetve ha nincs oltva ellene, akkor a halálozási arány, is nagy.
És vidd másik orvoshoz, mert amelyik csak lefolytja gyulladáscsökkentővel a diagnosztizálatlan betegséget, az egy kontár.
Egyébként sok kinti/kijárós macska elkapja a macskanáthát, sok bele is pusztul, de pl visszamaradt szövődmény is lehet a köhögés. Nekem is az egyik utcáról mentettem néha köhögcsél, jártunk több állatorvosnál, jelenleg egészséges, de valószínűleg ez az irritáltság a tüdejében már sosem múlik el, és ez jó eséllyel egy régi betegség maradványa.
"3 éves, egy hónapja lett benti, eddig kinti kóbor cica volt."
Gondolom akkor ebben az 1 hónapban oltattátok. Tehát ha előtte volt beteg, azon már nem változtat. Ha közben benne lappangott a vírus, akkor se változtat az oltás, ugyanis kell az oltásnak X idő, hogy védettséget adjon.
Nem az oltás miatt van...
Az miért nem érthető, amit leírtam?...
A védettség gondolom kialakul 10-14 nap alatt, nem 1 hónap alatt. 😀
Amikor legelsőnek vittem semmi baja nem volt. Nyilván nem fog ráoltani ha beteg, nem fogyatékos.
Mivel is érdemeltem ki a lekezelő stílust?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!