Sokat hány a macskám. Ez tényleg “normális”?
12 éves már, egész életében előfordultak hányások, de mostanában gyakoribb, hogy evés után visszajön neki az étel (heti 3-4 alkalommal). Van olyan, hogy habzsol, nem rágja meg rendesen a tápot, de előfordul, hogy az alultasakost is kihányja. Hiányzik már 3 foga, de azt mondta a doki, hogy ez még nem kell, hogy problémát okozzon neki a rágásban és csak azért hány, mert habzsol, a macskáknál gyakori elvileg….
Egyébként a kedve jó mindig, aktív, nincs rosszul, ilyenkor hány 1x majd a hányás után már kéri is az ételt.
Ez normális lehet vagy vigyem el másik orvoshoz is ahol jobban kivizsgálják?
Vidd másik orvoshoz, és ne etesd túl. Attól, hogy hányás után kéri a következő adagot, még nem kell egyből adni is neki.
Nekem van egy fogatlan macskám, valóban nem zavarja az evésben, egészben nyeli le a tápot, illetve valóban hány néha miatta (havi 1-2x), de nem ilyen sűrűn. Napi egyszer eszik, egyben kapja meg az aznapi adagot, mégsem zabál.
"habzsolás gátló tálat"
Jobban nem tudtad volna elemeire szedni? Vagy habzsolásgátló van a szádban, és ilyen akadozva is beszélsz?
Ha egyértelműen habzsol, akkor azon az orvos sem tud segíteni.
Én először vennék egy habzsolásgátló tálat, illetve egyszerre mindig csak kisebb adaggal etetném. Szőroldó paszta rendszeres adása is ajánlott.
Ha ezután még mindig sokat hányik, akkor orvos.
Iszik eleget egyébként? Mert alapból azért tud veszélyes lenni a sok hányás, mert könnyen kiszáradhatnak a macskák. Időnként érdemes megnézni, hogy nem-e túl dehidratált.
Butaság ez az általánosítás. Nekem a két macskak közül az 0regebbik mindig is gyakran hányt, föleg, mert minden szört meg port megeszik, plusz amikor hullatja a szörét és mosakszik, akkor a sajátját is lenyeli.
Ö heti többször kihányja a szörcsomót, immáron 13 éve. Inni iszik eleget.
A másig eddig életében talán kétszer hányt, 4 év alatt, neki mások a szokásai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!