Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 5 éves,fényes fekete szőrű...

5 éves,fényes fekete szőrű nőstény házi cicámnak ivartalanítás szükséges. A szőre azonban 2 hete foltokban hiányos. Vakarja a lábait, az oldalát stb.10 hete szült. Már kicsik nélkül van, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

#Cica fején szőrhiány
máj. 26. 19:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönet, hasznosak a válaszok, és cselekedni fogok, de sajnos fotót nem tudok mellékelni erre az oldalra. A jófogásba szoktam tenni képeket, itt valahogy másként van, ehhez nem értek, elnézésetek kérem. A cicaszállító doboz aljában ágyazunk neki, azt könnyen tisztítom.A tetejét eltettem róla.Molli kedve és étvágya a szokásos jó, de a viszketések zavarják közben is. Folyton beszél viszont, elég ha ránézünk s máris megy a szöveg macskanyelven. Ez a szokása. Ja, a Doki holnap pénteken, csak telefonon időpontot ad a jövő hétre, valakinek a helyére aki lemondta.Ezért írtam, hogy soká van ehhez az állapothoz. Kisváros, ez nincsen másik állatorvos. Még messze is van. Mi a központban lakunk, kertes házban, Ő a villanegyedben a város szélén.Kis macskánknak a feje tetején az álla alatt, a nyakán és a fülek mögött látható kis 4-5 fehér folt, u és o alakúak, pici pörkök vannak némelyik körül. de ahol nem látszik semmi, most ott vakar,harapdál és nyalogatja szaporán, a lábait és a farkát is.Egyébként a szőre nem matt, most is fényes fekete. A fülébe ahogy belátok,rend lehet, nem is vakarja belül. Jó lenne néhány nappal előbbre lenni már! Köszönök mindent, írok majd hol tartunk, és várom segítő ötleteiteket is.( Üdv. Molli Gazdija.)
máj. 30. 15:02
 12/14 A kérdező kommentje:
Volt állatorvosnál a cica, vizsgálatnál még nem derült ki milyen atka az okozó, de injekciót és egy csepegtetős szert kapott, s 4-5nap otthoni megfigyelés után megyünk vele újra Doktorhoz.Szűnik a vakaródzása, és a szőre is kezd visszanőni szépen. Diagnózis is lesz majd remélem, s nem esik vissza a gyógyulásban a cica, ha a szerek hatása már elmúlt.(A környék kóbor macskái.... azokat nem kezelteti senki.)
jún. 16. 19:07
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia! Örülök, hogy jobban van a cica. Szerintem nem lesz gond, a gyógyszerek hatni fognak. Viszont a többi cicától elkaphat bolhát, kullancsot, ami szintén sok betegség okozója. Ha meggyógyult utána ha gondolod érdemes elgondolkoznod a nexgard spectra készítményen, igazából ez egy cseppfolyós állagú "gyógyszer" ami megvédi a féregtől, bolhától, minden élősködőtől. Sok az előnye, viszont a hátránya, hogy egy hónapig véd és nem annyira olcsó, főleg minden hónapban. Olvass utána a neten, de szerintem érdemes megpróbálni, én a saját macskáimnak is azt adom, semmi bajuk nincsen évek óta.
jún. 16. 19:15
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az új választ,jólesik a biztatás nagyon. Igen, vannak ilyen 1 hónapig ható , de nagyon intenzív készítmények. Ilyesmi lehet, amit a kutyámnak adok csak az tabletta, jutalom falat ízzel. Sajna ez is a drágák közé tartozik. 3 van egy dobozban de egyenként is megvehető. ( darabja = 5000,-Ft.) Én mindig 1-et veszek. Frontpro rágótabletta a neve.Mert nagy barátok Ők a cicával, hát ne fertőzzék egymást.
jún. 20. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!