Új macska bemutatása? Lehetetlen!?
Vasárnap került hozzánk egy 5 hónapos fiú cica és már velünk van fél éve egy 9 hónapos nőstény is. A nőstény ivartalanítva van és mindketten azonos fajtájúak.
A kicsit külön szobában tartjuk, 2 nap hagytuk h megszaglásszák egymást. Az idősebb részéről fújás, morgás és pofonok. 3-ik nap harc...Ma, a 4ik napon a helyzet változatlan, illetve annyi, hogy a kicsike sok pofán után már visszatámad néha-néha...
Próbáltuk őket 1ütt játszatni, finomat adni nekik, de sajna az idősebbet ezek nem kötik le. A kicsivel láthatóan nem lenne gond, játszik, eszik, a nagy viszont abban a pillanatban, hogy meglátja támadni akar...Ha megfogom morog.
Nem tudjuk mitévők legyünk, hagynunk kellene őket továbbra is verekedni, zárjuk el őket több napra? Mi a teendő?
Sajnos hiába olvastam sokat erről a témáról, a harcok nem akarnak szűnni. Hogyan tudnám a nagyobbik figyelmét elterelni (lehetetlen!) a kicsiről?
Nekem 15 macskám van, most került hozzánk két kis új egy hónapos, egy fiú, egy lány. A régi cicák közül volt, amelyik rögtön barátkozott, játszott velük, mintha már régóta ismernék őket, és voltak, akik fújtak rájuk stb......viszont mostanra (kb. 3 hét) már minden helyre állt, összebarátkozott már az összes az "új" cicákkal.
Kell egy kis idő nekik, és hát a macskáknál is van, amelyiknek ilyen a természete, a másiknak meg olyan, de tartósan nem fog ez így maradni, nyugi ;)
Köszönöm a válaszokat!
Akkor hagyjam őket mindennap pár órát, hogy üssék egymást? :(
A mi macskánk "befogadott" egy másikat magától. Azóta az is nálunk kajál, meg alszik.
Viszont tegnapelőtt be akart jönni egy harmadik (egy kölyök) a nyitott kapun, a második meg elzavarta. Jobban csinálta, mint egy házőrző :). Szerintem csak a kajamennyiségét féltette, nem a területet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!