Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ez mitöl van? Betegsége lehet?

Ez mitöl van? Betegsége lehet?

Figyelt kérdés
Születésnapomra kaptam egy macskát és furcsán hörög de tesóm azt mondja minden fiumacska így búg mert ez fiumacska már arra is az is eszembejutott hogy szólok anyunak hogy vigyük el az állatorvoshoz csak még nem merek mert alig engedte meg hogy maradjon szegény. Próbáltam megvigasztalni de nem tudja abbahagyni. Help

2024. máj. 15. 12:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Még mindig dorombolás.

M-betűvel írjuk.

Van olyan kis hangszer is, ez a neve: doromb.

Guglizz rá!

2024. máj. 18. 20:54
 12/19 A kérdező kommentje:
Jó akkor rá gugglizok az interneten hogy hogy kell leírni.
2024. máj. 18. 22:01
 13/19 A kérdező kommentje:

De miért csinálja a dorombbúgást?

Amúgy tesóm azt mondta csak akkor csinálja hogyha megsimogatom de ez nem is igaz mert akkor is csinálja ha nem simogatom meg.

2024. máj. 18. 22:04
 14/19 anonim ***** válasza:
Hízeleg. Ismered ezt a szót? Vagy erre is ráguglizol? 🤣
2024. máj. 18. 23:49
 15/19 anonim ***** válasza:

A macska általában akkor dorombol, amikor jól érzi magát.

És dorombol, nem doronbol.

2024. máj. 19. 10:45
 16/19 anonim ***** válasza:

Egyébként hány éves lehetsz, ha ezt a szót nem ismered?

Az én unokáim 9 évesek, de nem ijednek meg attól, ha a macska dorombol.

2024. máj. 19. 10:46
 17/19 A kérdező kommentje:

Én sem ijedek meg ha doromobol :D

Mostmár tudom akkor ha Sírkán dorombol akkor jól érzi magát. Amúgy az a jó hogy gyakran dorombol.

2024. máj. 19. 12:46
 18/19 A kérdező kommentje:
Amúgy akkor is dorombol amikor a kedvenc könyvemet olvastam neki ami a nagybátyámtól kaptam mert jól érzi magát.
2024. máj. 19. 12:56
 19/19 anonim ***** válasza:

Nézzük mit ír a wiki:

[link]

"A dorombolás a macskafélék, különösképpen macskák, és leginkább a házi-, vagy fogságban élő macskák jellegzetes tulajdonsága, berregő-vibráló, 25 és 150 Hz közé eső frekvenciájú hangjelzés, mely általában az állat elégedettségét jelzi."

Megfejtették, pontosan hogyan dorombolnak a macskák

[link]

"Köztudott, hogy a macska dorombol – legalábbis reméljük, hogy ez a jelenség senkit nem lep meg; ám volt már rá példa, aki emiatt állatorvoshoz szaladt kedvencével, tüdőgyulladást sejtve…"

2024. máj. 19. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!