Összemarakodott testvér macskák kibékítése?
Sziasztok!
Van 4 lány, 9 hónapos körüli testvércicánk, kb. 3 hetes korukban találtuk őket, azóta vannak velünk, lakásban.
Eddig nem volt velük semmi baj, tényleg angyali módon viselkedtek egymással (közös játék, alvás, mosdatás...).
Ma hajnalban azonban teljesen megbolondultak. Csak a hatalmas hangzavarra ébredtünk fel, a 4 macska a helyiség 4 pontjában teljesen megfeszülve, halálra rémülve, közben volt morgás-fújás is, pisi-kaki mindenhol - gondolom összemarakodhattak...
Szétválasztottuk őket, a 4-ből 3 azóta le is nyugodott, össze vannak csukva, a negyedik azonban ahogy meglátja bármelyiküket (már ablakon keresztül is), azonnal befeszül, morog, fúj. Az idegen zajokra is. Egyébként, velem pedig ugyanúgy viselkedik, bújik, dorombol, mint szokott - míg a többit meg nem látja.
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak, belehalok, ha "megutálták" egymást, tényleg annyira jól megvoltak..
Van valakinek esetleg bármilyen tanácsa?
Köszönöm előre is.
Nálunk állatorvos után szoktám utálni egymást a testvérmacskáim, akik amúgy nagyon jóban vannak.
Ilyenkor az idő segít csak, esetleg próbáld ki a Feliway párologtatót. Én azt is be szoktam olyankor vetni. Ivartalanok?
Tervben van az ivartalanítás, de még nem azok.
Nem voltunk velük sehol, nem volt semmilyen változás sem a környezetükben, ezért is állok ilyen értetlenül.
A másik három teljesen jól elvan, ezzel az eggyel lett valami, azóta is minden zajra pánikszerűen-agresszívan reagál, a többinek a közelébe se lehet vinni, úgyhogy egy pár napra elengedtem az újból összeszoktatást..
Ki fogom próbálni mindenképp, köszönöm az ötletet!
Ahol több macska van, ott előfordul ilyesmi. Nálunk két ivartalan kandúr lakik; pár havonta ők is random megtépik egymást. Az okára nem jöttem még rá.
Majd lenyugszik a fő acsarkodó is; tényleg csak idő kérdése. Addig marad az elkülönítés.
Sokat segít majd a helyzeten, ha ivartalanítva lesznek. 9 hónaposan amúgy is ideje lenne. Kezdjétek a sort ezzel a harcias cicával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!