Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi okozhatja ezeket a nagymére...

Mi okozhatja ezeket a nagyméretű korpákat a fülén?

Figyelt kérdés
A szomszéd fehér szőrű macskája előszeretettek látogat el a mi udvarunkba. Ma észrevettem, hogy a füle egészen élénk rózsaszínes árnyalatú, majd azt is, hogy nagyobb darabokban hámlik le a füle. Ilyen sárgás korpaszerűség, a szőre is esik le vele együtt. Ez csak a fülén található meg. Atkára utaló jelek nincsenek, a füle nem fekete belül.
2024. máj. 10. 12:50
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Készítettem képet is, de nem tudom feltölteni ide.
2024. máj. 10. 13:05
 2/11 A kérdező kommentje:
2024. máj. 10. 13:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Laphamrak. Azonnal orvos!
2024. máj. 10. 13:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Laphámrák. Ha leműtik a fülecskéit, talán menthető.

Sajnos a fehér cicák fokozottan kitettek neki (világos szőr, rózsaszín bőr), pont ugyanúgy el tud rákosodni a bőrük, mint az emberé a túl sok napozástól.

Csak éppen rájuk senki nem gondol, macska, szeret aludni a napon, mi baja lesz. :( Hát ez.

Ha segíteni akarsz neki, sürgősen orvos. Akár kérj alapítványi segítséget, a szomszéd gondolom magasról tesz rá...

2024. máj. 10. 13:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, ez durva. Azonnal állatorvos kell, és valószínűleg már el is búcsúzhattok a fülecskéktől :(
2024. máj. 10. 13:48
 6/11 A kérdező kommentje:
Én elvinném, de a szomszéd biztos nekem esne, ha fülek nélkül hoznám vissza a macskát. Én gyógyítottam ki a nyáron is fülatkából. Szólok neki, aztán majd meglátjuk.
2024. máj. 10. 14:09
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Vidd el dokihoz, aztán szépen tartsad bent magadnál a lakásban.

Nem kell semmit mondani a szomszédnak.

2024. máj. 10. 14:17
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes állatvédő alapítványok segítségét kérni, ők hivatalosan lemondathatják a gazdit a cicájáról, és akkor a lábadozás után sem kerül vissza ilyen helyre.

(Azért tegyük hozzá: ha ez az állapot nem tűnik fel a gondos gazdinak, szerinted az feltűnne, hogy már nincsenek fülei..? A vége így is az lesz, csak így szépen lassan lerohad majd.)

2024. máj. 10. 14:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Es ugyebar ezt a macskat nem lehet kint tartani tobbet, mar ha meggyogyul egyaltalan. Gondolom, hogy ezt se fogja vallalni, ha mar ennyire szarik bele most is.
2024. máj. 10. 14:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Szegény kis állat :( vidd el dokihoz és oldd meg, hogy bent tarthasd, nálad fényévekkel jobb sorsa lenne.

Megírnád kérlek, hogyan sikerült legyőzni az atkát? Szinten fehér cicám van, de benti.

2024. máj. 10. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!