Valaki találkozott már ehhez hasonló betegséggel a cicánál?
Először is azzal kezdeném, hogy voltunk vele állatorvosnál természetesen, viszont nem volt lehetőségünk oda vinni, ahova eredetileg járunk vele és a többi állatunkal is. Kezelte, írt neki fel gyógyszert, diagnosztizálta. De egyrészt még szeretnénk elvinni a megszokott helyre is, és szeretném tudni mással történt-e már ilyen, és ott mi volt a gond, mert én egyszerűen még nem találkoztam ilyennel.
Nem tudom szebben megfogalmazni, mint hogy a cicának órán száján jön ki valami gennyes váladék.
Tegnapi nap még semmi gond nem volt vele, evett. Ma reggel még szintén semmi gond, evett, ivott. Délután már csak feküdt, de lévén hogy egyébként is fő tevékenység ez egy cicánál, nem igazán aggódtunk…aztán felkelt, hogy elvégezze a dolgát és a helyén maga után egy véres, gennyes váladékot hagyott. Ugyanez a váladék jön ki az orrán is, sokkal kisebb mennyiségben. Közben szörcsög, nem nagyon iszik, enni egyáltalán nem. Viszont mocorog, kimegy az alomhoz elvégezni a dolgát, a kandalló elé fekszik, ha melege van, bejön a szobába, ha szólunk neki figyel ránk, odafekszik az ölünkbe.
Azt először is szeretném leszögezni, hogy nem kijárós, tehát a mérgezés nem lehet, kötelező szűrései megvannak (FIV, FELV, AIDS). Viszont egy nem ivartalanított nőstényről van szó, mivel utcáról lett befogadva, valószínűleg bántották és bizonyos szervi problémái miatt nem lehet altatni.
Tehát még egyszer a kérdésem, hogy valaki találkozott már ilyennel? Nektek mit mondott az orvos? Mi segített?
Köszönöm, ha válaszoltok
Köszönöm! Tényleg az állatklinika lesz a következő állomás, ott áthatóbb a vizsgálat.
Nyilván ez így igaz, de azt teljesen biztosan ki merem jelenteni, hogy nem volt alkalma hozzáférni semmi ilyesmihez.
Először is: mi az a betegség, ami miatt nem lehet altatni? Az nem okozhat ilyet?
Én fogágybetegségre tippelnék a leírtak alapján, viszont sajnos annak a kezeléséhez muszáj altatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!