Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Jogos kérés a vendégtől, hogy...

Jogos kérés a vendégtől, hogy zárjam be a macskámat?

Figyelt kérdés

Nem szereti a macskákat, ha bent vannak a házban meg pláne. Először kérdezte, hogy nem lehet-e addig kiengedni, míg nálunk tartózkodik, de mondtam, hogy az teljesen kizárt. Aztán kérte, hogy akkor legalább zárjam el egy olyan helységbe, ahova Ő úgy sem menne be. Megmondom őszintén, hogy nekem ez a verzió sem tetszik, nem akarok rossz vendéglátó lenni, de a cicánk 2 dolgot utál nagyon, ha látszik a tálkálja alja és a zárt ajtókat. Ha bezárnám végig szenvedésnek élné meg, kaparná az ajtót stb. Ő itthon családtag, ahogy a gyerekemet nem zárnám be senki kedvéért, úgy Őt se szivesen. Egyébként nem szereti az idegeneket, nem bújós egyáltalán max.megszagolná, de azt is ritkán teszi. Brit cicáról van szó, fajtájából adódóan elég magánakvaló. Ugyanakkor össze van nőve a fiammal, sosincs tőle 2 méternél távolabb, ezért sem szeretném bezárni sehova.

Nekem az a véleményem, hogy ilyet nem igazán illik kérni egy gazditól, én pl.nem kedvelem a csivavákat, de ha olyan helyre megyek vendégségbe, ahol lakik ilyen kutyus akkor elfogadom arra a pár órára vagy simán nem mennék ilyen ismerőshöz. Neked mi erről a véleményed?

ápr. 20. 06:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
39%

Nem jogos.

Ha valakinek szőrallergiája van, fél a kutyától/macskától, hobbija, hogy esküvői ruhákban jár, és koszos lesz, az ne járjon vendégségbe.

De az, hogy megkérem a tulajdonost, hogy bzmeg rendezd már át a lakásodat, mert ott vagyok, milyen már?

Legutóbb egy gázszerelő suttyó jött ide, szabályosan követelte, hogy zárjam el a kutyát.

El is könyveltem magamban, hogy ez egy tahó paraszt.

ápr. 20. 08:30
 12/24 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem itt a legnagyobb gáz, az ismerősöd.

Azt írod, hogy te felajánlottál másik helyet a találkozóra, de a hülyéje mégis a lakásodra akar menni.

Én oda nem megyek, ahol olyan állat van, amit nem bírok.

Nem hergelési szándékkal jöttél ide kamuzni?

Ki ez az "ismerős" aki megmondja neked, hogy márpedig ő a lakásodra akar jönni?

ápr. 20. 08:32
 13/24 anonim ***** válasza:
53%

"Nem hergelési szándékkal jöttél ide kamuzni?"

LOL, ez már neteséges

ápr. 20. 09:19
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
nevetséges
ápr. 20. 09:19
 15/24 anonim ***** válasza:
72%

Nem jogos.

Nem allergiás.

Ajánlottál neki másik helyszínt, nem kérte.

Csak azért, mert vendég, nem kell neki tövig benyalni, és minden szeszélyét kiszolgálni. Idegen országba utazáskor is a turista alkalmazkodik a helyiekhez. Te vagy otthon.

ápr. 20. 09:23
 16/24 anonim ***** válasza:
67%

"Szimpla ismerős, felajánlottam neki, hogy találkozhatunk kávézóban, ha az kellemesebb számára, de ragaszkodik a látogatáshoz."

Nem tudom, nálunk a szimpla ismerős akkor szokott ragaszkodni, amikor 3. szexpartnert keresünk. De ez életszerű.

ápr. 20. 11:49
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén? Én sem zárnám el…Amennyiben zavarja a szőr, utálja az állatokat vagy bármi, akkor ne jöjjön hozzám. Allergia esetén tökmindegy,hisz ha bezárom is lehet szőr a közelében.
ápr. 20. 16:42
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

"Szimpla ismerős, felajánlottam neki, hogy találkozhatunk kávézóban, ha az kellemesebb számára, de ragaszkodik a látogatáshoz."

Kb itt lenne vége a "szimpla ismerős" kapcsolatnak. Mi az, hogy ragaszkodik a látogatáshoz? Terepszemlét akar tartani a következő betöréshez?

Egyébként volt már ilyen kérdés, átlag 6 havonta valaki mindig felteszi ugyanezt a problémát. Szerintem ha a vendégnek nem tetszik a kutyám/macskám, akkor maradjon otthon. Nekem meg az állatokat utáló tahóparaszt nem tetszik. Ha allergiás, akkor nem fog segíteni, ha elzárom őket, és ezt az igazi allergiások tudják is. A hisztisek meg követelik az elzárást, amit ha megteszek, akkor érdekes módon a szőrös kanapén ülve semmi bajuk nincs. Hát persze, ők meg az allergia.

ápr. 20. 17:25
 19/24 A kérdező kommentje:

Azt mondta mikor felajánlottam a kávézót, hogy szeretne a férjemmel és a gyerekünkkel is találkozni, emiatt inkább átjönne. Mondjuk köszönésen kívül egy szót sem szólt hozzájuk, de egyébként is érdekes személyiségű emberről van szó, nem igazán keresem a logikát a dolgaiban. Végül nem zártuk be a cicát, de nem is volt rá szükség, mert végig másik helységben aludt.

Köszönöm a válaszokat.

ápr. 20. 17:31
 20/24 anonim ***** válasza:

13.

Neked nem fura a felvázolt szitu?

Vagy elmebeteg az ismerős, hogy csakazértis odamegy, ahol ilyen helyzet van?

Elég életszerűtlen, mert aki nem bír egy adott állatot, az kerüli.

ápr. 20. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!