Miért van az hogy a macskám szőre fekete a hátán teljesen, de amikor vizes akkor úgy látszik, mint hogyha alatta lenne egy masik szőr ami meg fehér?
Az enyémnem tényleg olyan, de nem csak akkor, ha vizes.
Ha simán szárazon visszafelé simogatva a szőre töve fehér, míg a teteje fekete, akkor olyan, mint az enyémnek, ezt füst színnek nevezik, mivel az enyémnek ciromjai is vannak, ezért ő füst cirmos. Angolul ha beírod google képeken láthatsz ilyen színű cicákat: smoke tabby cat, az enyém konkrétan pont ilyen:
Átlátszik a vizes blúzon a kombiné. :)
Szerintem ha napon néznéd a macskádat, akkor látnád is rajta a tigriscsíkokat. Az enyém is totál feketének tűnik, de napon vagy nagyon világos helyen halványan látni a mintáját. Hasonlóan, mint ennek:
Keverednek a gének is. Az én fekete cicám - ha rásüt a nap - egészen rozsdavörös színű lesz. A google-ban rákerestem, és azt írták, hogy bizonyos "cirmos" gének okozzák.
(Mondjuk nálam a cirmos szó a szürkével analóg és nem a vörössel, de lehet, hogy így van.)
Nálatok is ilyesféle keveredés lehet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!