Hogyan tartsam távol a kóbor macskákat a 2 kinti cicámtól?
Van 2 kb 8 hónapos kinti cicám.
Sok kóbor macska megfordul a kertben, de van egy, ami iszonyúan pofátlan. Elkergeti a kiscicákat, stb.
Nemrég vettem nekik egy cicaházat, imádják.
Aztán egyik este arra értem haza, hogy ez a pofátlan macska a cicaházban fekszik, az enyéim meg bokor alatt.
Elkergettem, de gyanítom, vissza fog jönni.
Kicsik ezek után nem alszanak a helyükön, amit nem is csodálok.
Van valami módszer, amivel a kóbor macskát távol tudnám tartani?
Hiába zavarom el, mindig visszajön.
Az, hogy befekszik a macskaházba, az csak hab a tortán. Nagyon mérges vagyok és megköszönnék pár tanácsot.
Köszönöm a válaszokat!
Megpróbálom majd a vízleöntéssel! Csak az a baj,amint meglát engem, már iszkol is el, de aztán fél óra múlva visszajön.
Benn etetem őket, csak a tejes tálkájuk van kinn, de akkor azt is beviszem.
Ő a területének tekinti a kerted. Előbb-utóbb el fogja kergetni a cicáidat.
Én is azt javaslom, hogy legyenek benti cicák, vagy a kerítést csináld meg macskabiztosra
Először is, a kérdés helyesen: hogyan tartsd távol az egyik kóbor macskát a másik kettőtől, amelyiket eteted. A kinti macska nem a te macskád, csak két macska kint, akiket etetsz.
Amíg a macskáknak szabad bejárása van a kertedbe (és szabad kijárása a kertedből) addig semmit sem lehet tenni.
Most mondhatnám, hogy tanulj felelősséget, építs macskabiztos kerítést, vagy eleve ne engedd ki a macskáidat, mint ahogy a normális gazdik, de ezek gondolom nem érdekelnek, az ilyennek a macska amúgy is fogyóeszköz.
Egyébként macskának nem adunk tejet, mert laktózérzékenységre hajlamosak. Persze, persze, a tieid biztos szeretik, sőt igénylik, csak épp azt nem látod, hogy a belüket kif-sák a bokor alatt, hiszen kintiek...
"az ilyennek a macska amúgy is fogyóeszköz."
Te tudod, mit beszélsz, öreg?!
Nem az okoskodó kioktatásodra vagyok kíváncsi!
Nagyon is szeretem azt a két macskát, ezért sem akarom, hogy bántsák őket! Vigyázok rájuk ahogy tudok!
Kezdő macskagazdiként nem vagyok tisztában mindennel, ezért is merészeltem kiírni egy kérdést!
Köszönöm a többieknek a hasznos válaszokat, a 6-os kérdező meg gondolkodjon el, mit feltételez másokról. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!