Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macska tényleg megtudja...

A macska tényleg megtudja fogni az egeret? Csak mert nagyanyámnak volt egy macskája és az soha nem tudta megfogni.

Figyelt kérdés
febr. 23. 21:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%

Mert nem érdekelte.

ha kap elég kaját, minek fárassza magát?

febr. 23. 21:23
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
#1, a macskák így is úgy is vadásznak, legalábbis az én cicáim mind ilyenek voltak.
febr. 23. 21:29
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
Persze, sőt, a patkányt is. Hogy nagyanyád macskája ügyetlen volt-e, vagy nem érdekelte annyira a vadászat, az a kérdésedből nem derül ki.
febr. 23. 21:33
 4/12 A kérdező kommentje:
soha nem fogott semmit!
febr. 23. 21:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Elég széles palettán mozog, hogy melyik mennyire jó vadász, vagy mennyire hajtják az ösztönei.

Attól is függ, hogy nő fel.

Nekünk is volt olyan macskánk, amelyik a patkányt is megfogta, pedig az azért elég ritka. Volt olyan, hogy a fán, az ág végén ülő madarat elkapta, úgy, hogy őt már nem bírta volna el az ág, úgyhogy ugrás közben, a levegőben levadászott valami verebet.

De olyan is volt, amelyik csak nyávogott a kajáért, ennyi volt a vadászata.

febr. 23. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet nem érdekelte szimplán, amúgy ment volna neki, vagy lehet béna is hozzá. Az én macskám hatalmas patkányt is hozott, galambot. Egy kandúr viszont az előtte futó egeret is leszarta.
febr. 23. 21:45
 7/12 anonim ***** válasza:
86%

Alapvetően a macska anyja tanítja meg a kiscicát vadászni.

Ha nem tanította meg neki (pl. azért, mert túl korán váltak el egymástól), akkor nem lesz akkora vadász.

Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy nem akar majd semmit megfogni, de mondjuk egerészni nem fog tudni.

febr. 23. 22:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A miénk egy talált macsek. Levadássza az egeret, és általában behozza a nappaliba, és a nappali közepén szokta elfogyasztani. De volt olyan eset is, hogy felugrott vele a nappaliban lévő kanapéra és azon lakmározott belőle. Ha időben észrevesszük, hogy van egy egere akkor gyorsan kizárjuk.
febr. 23. 23:44
 9/12 anonim ***** válasza:
87%

Hát szegény macsek balf@sz volt de amúgy benne van mindegyikben az ösztön a vadászatra cska nézd meg pl ahogy játszanak

Ja és a házi cicák bár nem éhesek ugyanúgy mennek az egerek után mamáméknak volt olyan macska amelyik megfogta az egeret nem ettem meg csak játszott vele elengedte megfogta elengedte megfogta és így tovább

febr. 24. 01:07
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is volt mindenféle cicánk: olyan is, akinek az orra előtt is szaladhtott az egér, mégsem érte el ingerküszöbét, meg olyan is, aki mindent elkapott.

Sőt, az egyik pl. mindig odapakolta a lótücsköket az ajtó elé, az elég idegesítő volt :)

De egeret és madarat is vettem el tőlük, mert nem szerettem, ha megeszik (esetleg mérgezett/beteg), a többség így élve megúszta, csak játéknak kellettek, és időben észrevettem :)

febr. 24. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!