Melyik a kedvenc macskafajtátok?
Külsőre tetszik a Brit rövidszőrű, Ragdoll, Norvég erdei, Szibériai, Török angóra, de sose volt még egyik sem.
Jelenleg egy Maine coon-om van, imádom, nagyon okos, méltóságteljes, “szigorú” megjelenésű hatalmas vörös kandúr, de amúgy meg hihetetlenül hisztis és sértődékeny is tud lenni, szeszélyes egy teremtés.
És van egy nagyrészt hófehér, cirmos foltos házim, ő is nagytestű, a feje alapján talán lehet benne brit vonal is, de mentett, nem tudni semmit a származásáról. De nem is érdekel, ő egy bűn lusta, egésznap alvó, kajáló és hízelgő, doromboló “kis” 7-8 kilónyi szeretetcsomag.
Szerintem amúgy a házik (vagyis divatosan európai rövidszőrűek, bár elvileg ennek is van egy fajta standardja) a legváltozatosabbak, dacára annak, hogy sok egységesebb, különleges küllemű fajtát is szeretek.
2 brit rövidszőrűm van, az egyik ezüst-fekete tabby, a másik lilac. Fajtatiszták, gyönyörű szépek ❤️ és jó nagyok. Olyan, mintha plüssmacikat ölelgetnél.
Ebből a fajtából nagyon tetszik még a hosszúszőrű változata is. Illetve a szibériai macska, valamint a ragdoll. Gondolkoztam ezeken a fajtákon is, viszont a hosszú szőrük miatt inkább nem vállaltam be. 😕
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!