Árt a macskának a sóder alom?
Házban élünk, és szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre sóder, így azt használtuk macska wcnek. Egy ismerősöm ezt látva azt mondta, hogy nem higiénikus, és megbetegedhet tőle a macska, ezért midenképp bolti almot kell használni.
Valahogy nem értem az összefüggést, mert az állat odakinn a természetben is a földbe/homokba kaparja el a végterméket évezredek óta.
"3, elég kicsi szemcseméret alatt homoknak hívják, nem sódernek. (Na jó, van a 0-4-es is, de az tulajdonképpen kvázi homok. )"
Tudom, volt is ilyen munkahelyem ahol talaj mechanikai vizsgálatokat végeztem. Szitálni különböző méretű lyukméreten és felírni minden egyes szitán fenn áradó mennyiséget. Na ami annak a végén maradt az utolsó szitán az aztán kiválóan alkalmas lenne macska alomnak. Kár hogy nem hoztam el pár zsákkal a laborból. Tényleg pénz lehúzás amennyit elkérnek ezekért zsákba csomagolt vackokért. És akkor még nem is valami fullos szagtalanítós verzióról van szó.
A természetben nem mindig ugyanoda piszkít a macska, így kicsi az esélye, hogy a korábban összepisált földet forgatja át újra. Az alomtálca mérete viszont korlátozott. A sóder a vizeletet csak levezeti a tálca aljára, nem csomósodik, hogy ki lehessen szedni. És a kövek felszíne is olyan marad.
Szerintem nagyon hamar büdösödne egy ilyen alom, és tisztítani is macerás lenne. De végülis meg lehet próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!