Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mivel foglalja el magát egy...

Mivel foglalja el magát egy cica a lakásban?

Figyelt kérdés

Adott egy 8 év körüli kinti cica, akit hamarosan lakásba kell költöztetnem.

Nem játékos és nem is vadászik egyáltalán.

Szeret enni és pihenni, de sajnos pár órát csavarog is minden nap.

Egész életében így élt.

Mit tehetek, hogy ne unatkozzon majd a lakásban?

Kaparófája és mászóbútora lesz. (Bár fára se szokott mászni...)

A játék nem érdekli, így csak az evés és alvás az, amivel elfoglalhatja magát...

Vagy esetleg nézelődik az ablakból?

Hogyan tudnám megszépíteni neki a benti életet?

Ha a TV-t bekapcsolom, vajon az érdekes lehet számára, a mozgás illetve hangok miatt?

Sajnos másik macska-játszótárs nem jön szóba, ő egyedüli cica lehet csak.

Köszi a tippeket!

jan. 7. 21:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az enyém szobacica volt mindig, én öt éves korában fogadtam be. Nagyon lusta, alszik, pihen, eszik :D A foglalkozás annyit jelent, hogy amikor jön, akkor simogatom, vagy fekszik az ölemben, illetve én is szoktam menni hozzá, hogy simogassam. Csak néha van kedve játszani, akkor játszunk pár percet, aztán elég is volt neki. Az ablakban szeret nézelődni, de azt se sokáig. Szerintem macskafüggő, hogy mit igényelnek, most rakhatok neki ki játékokat, vagy próbálhatok vele játszani, ha nem akar. De nincs semmi baja, az elég neki, hogy amikor szeretné hogy velem legyen, akkor elérhető vagyok számára és nem ignorálom.
jan. 8. 08:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegyik macsek játékos. Aki alapvetően nem az, az benn is el lesz, nem rombol, vagy ilyesmi.

Nekünk kinti macskánk volt, annak abból állt a napja, hogy feküdt hol a forró palatetőn (mert hülye), hol a teraszon, néha játszott, amikor kedve volt, de amúgy simogatásért jött oda.

Bármi famászás, ilyesmi, az nem játszott, annál sokkal lustább volt.

jan. 8. 08:23
 13/15 anonim ***** válasza:

Viszont lehet, hogy a bútorokat kaparja majd, szóval azt takard le pléddel - meg a macskaszőr miatt sem árt -, és legyen kaparófája, ahol koptathatja a karmát.

Alomtálcának zárható tetejű, "ajtósat" végy, az kb. az összes szagot megfogja, míg nem tisztítod (napi legalább 1x).

jan. 8. 08:46
 14/15 anonim ***** válasza:
Ki kiviheted hámmal sétálni - sokan tesznek így, akkor szabadban van, de nem szökhet meg pl egy hirtelen zaj miatt.
jan. 8. 08:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Feltalálják magukat az enyémek.

Már messziről megmondták róluk, hogy bűnöző fejük van, mindig valamit furfangoskodnak.

jan. 9. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!