Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy lehet diétáztatni egy...

Hogy lehet diétáztatni egy macskát,ha nem akarja?

Figyelt kérdés
Vettem diétás tápokat,még szakember véleményét is kikértem. 2 napig szuperül működött,aztán a macskám sztrájkba kezdett. 36 órát végignyávogott. Végig,éjjel nappal,indulatosan,hangosan. Addig nem hagyta abba,míg nem adtam neki a szokásos kaját.
2023. nov. 20. 15:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%
De az nem éheztetés, ha ott van előtte az étel, csak finnyás megenni. Majd ráfanyalodik. A gyerekem is megette a főzeléket, amikor megmondtam, hogy az a kaja, tetszik, nem tetszik. Persze a te dolgod, ha nálad a macska diktál, diktáljon csak, de nem kell terjeszteni az egyéni bénaságod és hülyeséged.
2023. nov. 20. 17:33
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor viszont visszább veszel a normál kaja adagjából.Sógorék macskája is elhízott.Reggel és este kapnak csak, nincs open-bar hogy 0-24ben kaja van elöttük mint ezelött.Vegyél visszább a kajájából.Vagy etesd akkor a speciális diètás eledellel ha éhes lesz megeszi hidd el.
2023. nov. 20. 17:37
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Keverd, ahogy előttem írta az egyik válaszoló, az a legkönnyebb megoldás.

Az is jó ha ahhoz szoktatod, hogy reggel mindig ugyanakkor, aztán este is minden nap ugyanakkor adsz neki kaját, nincs neki kint hagyva a száraz, vagy csak max a diétásból egy kevés.

Sok játék, hogy mozogjon, kis edzés :D

Amúgy 3-4 napig él a macska étel nélkül ha van víz, ha nincs víz akkor 2-3 nap. Nagyon hamar kiszárad, elkezdenek leállni a szervei. Szóval annak semmi értelme hogy ‘majd megeszi ha éhes’. Nem fogja, macska, főleg ha már nem friss és esetleg büdös is a kaja, inkább lázad addig amíg dokihoz kell vele rohanni.

Van kivétel, persze, amelyik örül bárminek ami csak ehető, mert nem tudja biztosan hogy mikor kap, mennyit kap, és biztosan kap e enni. Vagy férges, vagy fázik és azért zabál mert csak úgy vészeli át a telet kint ha jó hájas lesz.

2023. nov. 20. 19:43
 14/15 A kérdező kommentje:
Nem,félreértettétek. Megeszi a diétás kaját. Finnyásan,sok kis részletben,de megeszi. A hiszti annak szól,hogy rájött,hogy nem kapja mellé a szokásosat.
2023. nov. 20. 21:00
 15/15 anonim ***** válasza:
Akkor így járt. Azzal ne foglalkozz.
2023. nov. 21. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!