Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy szoktathatnám össze?

Hogy szoktathatnám össze?

Figyelt kérdés
Volt már 1 kiscicám, kb. 4 hónapos. De most kaptam mellé 1 6-7 hetes cicust. A nagyobbik nagyon fúj rá, bár csak ma kaptam. Meg fogják szokni egymást? A kicsinek semmi baja nincs a nagyobbal...
2010. okt. 19. 22:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Sajnos a macskák alapból nem társas élőlények és nehezen szokják meg egymást, a nagy fenyegetve érzi magát, mivel ez az ő "territóriuma" ahova a kicsi betolakodott. Úgy érzi meg kell védenie a területét. Ne aggódj, idővel megszokják egymást, mindenesetre a kicsit ne hagyd együtt a naggyal felügyelet nélkül, mert annak sérülés lehet a vége, egy 8 hónapos macska akár meg is ölheti a kicsit, sajnos ilyen esetek is előfordulnak (bár gondolom a nagyobbik már ivartalanítva van, igy erre nincs akkora esély). De idővel meg fogják egymást szokni, tarts őket külön szobában, és vidd át az illatukat a másiknak pl pokrócon, játékon, kösd össze a nagyobb macska agyában a kicsi jelenlétét valami kellemessel, pl etetés.
2010. okt. 19. 22:28
 2/3 anonim ***** válasza:
megszokják majd idővel egymást csak ne kivételezz a picivel mert a nagy elteheti láb alól...
2010. okt. 22. 12:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést én írtam ki:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__1238988-lehe..

Ugyanebben a cipőben járok, vagyis nálam még annyiban rosszabb a helyzet hogy a nagy macska már elég idős, kevésbé alkalmazkodó. Nálatok hamar meg fog a nagyobb enyhülni szerintem.

2010. okt. 22. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!