Érdemes lenne összevarratni a szemhéját?
Cicám kiscica korában elveszítette az egyik szemét, nyáron volt 1 éves, vörös kandúrka. :) Nagyon életvidám, 2x olyan eleven, mint egy "normál" cica, szóval semmiben nem hátráltatja őt.
Most csak piros a szeme, nem lát vele, szerintem megvan a szemgolyója, de be van esve neki. Szerintetek érdemes lenne összevarratni a szemhéjait? Láttam már több cicánál, de nekünk nem varrták össze.
Elfertőződhet? Sosem piszkos, csipás neki, szépen takarítja magának.
Nagyon becsüllek, hogy így aggódsz a macskádért (nekem is van öt) de nem hiszem hogy itt erre a kérdésre hiteles választ kaphatsz - hacsak nem egy állatorvos válaszol.
Én elvinném dokihoz, és azt csinálnám, amit javasol.
Nekem is 3 cicám van :) Sajnos nemrég kellett elaltatni az egyik cicám :( rákos volt :( nagyon szerettem, 8 éves volt. Igazi egyéniség volt, mindig megsértődött, aztán elvonult morogva, de amikor azért is elkaptam és megsimogattam, akkor már persze dorombolt :)
A félszemű cicám egy fehér-vörös hatalmas kandúrka (perzsa a nagyapja), imádja, ha bogyókat és kavicsokat dobálok neki, mindent pofoz és rohan utána. :)
Másik két cicám lányka, egy cirmos és egy fekete-fehér.
Imádom őket :) Most volt kint nemrég a doki (amikor altatta a cicám, meg beoltotta a kutyánkat meg féreghajtó volt a kutyának és meg minden cicának), akkor nem mondta, hogy varrjuk össze. Még meg is jegyezte, hogy milyen szép kandúrka, és a szeme is milyen szépen helyrejött. Remélem tényleg nem baj, hogy így van "szabadon".
Nézd, ha a szemgolyója megvan, csak nem lát vele, akkor az ettől nem fertőződhet el.
Szerintem, jobban zavarná az összevarrás, egyik kis kényes cicám a bolhairtó nyakörvtől majdnem meghülyült.
A macskák nagyon könnyen alkalmazkodnak és legjobban a a megszokott dolgokat szeretik, de szerintem ezt Te tudod.
Vigyázz a cicáidra, örülök, hogy néha összefutok az oldalon ilyen felelőséggel gondolkozó emberekkel.
Köszönöm a válaszokat :)
Szerintem akkor hagyom így neki. Sokan megborongnak a látványtól, amikor meglátják, hogy nincs szegénykémnek egy szeme. De én már megszoktam :)
Doki eddig se mondott rá semmit, szerintem akkor nem is kínzom a cicám azzal, hogy elvisszük a dokiig. Így is rosszul van a kutyáktól, mert a szomszéd kutya elkapta, napokig nem is találtuk, azt hittük meghalt aztán előjött úgy, hogy az egyik hátsó lábára nem tudott ráállni meg meg volt nyomva a gerince. Szerencsére nem volt törés, csak zúzódás, kb. 2-3 hét alatt felépült. Tornáztam vele, fokozatosan szépen másztattam, futtattam, dobáltam neki a kavicsokat, csak hogy mozgassa magát és ne álljanak be az izmai. Nagyon szépen rendbejött :)
Itt egy kép róla, igaz nem a legjobb, de nem volt időm még csinálni róla értelmesebbet :)
*megborzongnak
Itt kicsit csipás is a szeme, gondolom még nem mosdott meg :) Majd csinálok jobb képet, ez pont azután készült mikor a kutya elkapta és már kezdett felépülni, itt még eléggé össze van zuhanva szegénykém. Azóta már szépen visszahízott. Na mindegy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!