Ki mivel eteti a cicáját és mennyi ideig eszi ugyanazt?
Hát, pedig próbálgatni kell, ez csak így megy.
Nekem pl az ivartalanított fiú cicám, aki 5 éves lesz mindjárt, mai napig kölyöktápot eszik, mert minden mástól lefogy.
Olvass utana, hogy mikkel vannak tele a bolti eledelek. (Az mindegy, hogy olcso vagy draga fajta.) Valamibol az allatorvosoknak is elni kell ugye.
En inkabb magam fozok a hazi allatoknak es sosem kell allatorvos, nincs fosas, hanyas. Regen, amikor nem is leteztek bolti eledelek, nem is hallott senki rakos meg mindenfele betegsegben szenvedo allatokrol. Csak amiota bolti kajakkal eteti oket mindenki. Es amugy nem dragabb osszessegeben, ha fozol nekik. De te tudod, te dontesed.
"Alutasakosba válogatós nagyon de néha azt is kéne" - miért kellene? Csak víz meg ízfokozó. Örülj, ha nem erőszakolja ki tőled.
"a másik a veséknek jó és a legidősebbnek már volt egy műtétje húgykő miatt" - a vesekímélő táp és a húgykő képződés elleni táp 2 különböző dolog. Amíg nincs vizeletürítési probléma, addig az utóbbi is felesleges, persze, nem ártasz vele.
Én amúgy szárazat adok nekik, az egyiknek gyomorkímélőt, a másiknak húgykő képződés ellenit.
Aldi Shah alutálkás kb 5 ízben meg Prevital alutasakos az is kb 5 ízben. Reggel-este 1db-ot elosztok a két cicának, mindig másmilyent.
Napközben meg éjjelre száraz táp van nekik, abból Purina One Steril marha-lazac, Urinary csirke, Hairball pulyka fajtákat egy dobozban összekeverve kapnak.
Kéz cicám van. 5 kg és 3kg.Shelma-t kapnak már egy éve.
Sosem húzzák a szájukat vagy hagyják érintetlenül. Mondjuk kedvenc ízük az van pl.:a marhásat nem eszik olyan jóízűen mint a halasat. 88% összesen a hús, de 30-40 körüli mindegyikben a az adott íz pl.: hal, csirke, pulyka stb.
Tápból az orijen six fish a favorit de arra nekem sincs mindig pénzem így általában vagy a Lidl tápot kapják.
Ebből a csirkéset: [link]
Vagy a lazacosat:
Vagy a shelmát(lazacos, ivartalanított cicának valót).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!