Mit tudnék tenni hogy a macskám ne menjen ki a fő útra ?
"Első én is felelős állattartó vagyok és az udvar nyilván be van keritve de a macska akárhol is át tud mászni" az hogy valami be van kerítve nem = azzal, hogy macskabiztos. Ha bent marad akkor az. Ha ki tud menni akkor nem az.
Ez nem macska biztos: [link]
Ez macska biztos: [link]
Alternatíva a macskakifutó: [link]
"mert felelős állattartóként képes vagyok a telken belül tartani"
Így van, pórázrakötöd és odaláncolod a fához az udvaron...
Tobb macskadat is elutottek mar, de te nem tanulsz belole, tovabbra is van macskad es kint akarod tartani.
Miert?
Ha nem akarsz bentre allatot vagy nem tudod megoldani a macskabiztos keritest (nalunk pl sok a fa, nem lehetne igy, mert siman a fakon ki tudna jutni), akkor egyszeruen ne tarts macskat.
Nem annyira bonyolult, csak egy kicsit gondolkozni kene.
Sok lehetőség van.
1. a cicát benn kell tartani a házban (ne engedd ki)
2. macskabiztos kifutót építesz a há mellé
3. macskabiztos kerítést építesz
4. Ha nem akarod egyiket se de nem tudsz macska nélkül élni akkor esetleg te szaladj ki az útra
"akkor egyszeruen ne tarts macskat"
Ezt az autók úgyis megoldják..
Egyáltalán akar az a macska kimenni? Van egy csomó cica, aminek abszolúte nincs igénye rá.
Ha lakáson belül tud mozogni, foglalkoztatod, van neki macskafű, polcok, torony, meg valami mogási elehetőség, akkor teljesen jól elvan bennt is. De igen, ez azzal jár, hogy napi szinten játszani kell vele, kell neki egy macskakerék, vagy pár interaktívabb játék.
Ezt mondjuk felelős állattartóként nem nagyon úszod meg.
Ezen felül ha szeretnéd szabad levegőre vinni, akkor vagy hámhoz kell szoktatni, és el kell vinni sétálni (de ez nem lesz olyan mint egy kutyasétáltatás, és nem minden környék alkalmas rá).
Vagy pedig építsetek neki egy catiot, valami könnyű szerkezetes kis kennelt, vagy fél-üveházat, amibe kimehet a cica is, meg te is a kávéddal meg a könyveddel a napon olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!