Egy macska lehet féltekeny egy gazdájához nagyon közel álló emberre?
Lehet, hogy ez egy meglehetősen buta kérdés. Szerelmem macskájáról lenne szó, ha ott vagyok nem jöhet fel az ágyra, néha kizárjuk mert engem zavar (intimebb dolgolnál), ha ott vagyok engem figyel, ahogy a párom ölelget sinogat azt figyelte.
Amikor az állatot meg akartam simizni fujtatott még oda is kapott (szerencsére vágva van a karma), párom csúnyán megszidta.
Eddig nem volt ilyen vele. Féltékeny lehet rám?
Simán lehet féltékeny.
Mi együtt élünk hosszú évek óta, közösen fogadtuk örökbe a cicáinkat, tehát mindig is ketten voltunk a szemükben. Ennek ellenére mindkét macska választott, az egyik az én cicám, a másik páromé.
Na, párom macskája full féltékeny. :D Egyébként is együtt alszanak és engem szeret kitúrni a macska, de nagyon látványos, ha megölel-összebújunk (nem szexre gondolva, hanem szó szerint), a macska rögvest jön a lakás bármely pontjáról hangosan dorombolva, felugrik, leugrik, páromat kerülgeti, de addig helyezkedik, amíg be nem fúrja magát közénk. Őt ölelheti, engem nem. :D
De ugye vannak ezek a tipikus sztorik, hogy gazdinak új kapcsolata van, cica látszólag cuki, aztán folyamatosan összepisili a cuccait, beleszarik a cipőjébe... ez is féltékenység. Persze valójában bizonytalanságból fakad, hogy valami megváltozott, kiestem a pixisből a gazdi szemében, nem tudom, hol a helyem... a macska nem bosszúálló állat, az ilyen viselkedés mindig jelez valamit.
Csak valami nem tetszik neki rajtad, az enyém is fújt folyamatosan tesómra, pedig MINDENKI mással tök kedves, meg bújós, de tesómat utálja😂 Pedig normális, ő is macskás, meg vannak más macskatartó barátaim is, szóval másokon is érezhet idegen macska szagot, nem csak rajta.
De ja, az is lehet, hogy tudja, ha te ott vagy, akkor ki lesz zárva, stb, emiatt nem bír.
Lehúzhatjátok a válaszom, de attól még az állatok nem éreznek úgy, mint az emberek. :) Lehet valami gondja a lánnyal, érezhet valami "zavart az erőben", de ettől ez még nem lesz "féltékenység".
Ahogyan olyasféle szeretetet, utálatot, haragot stb. sem éreznek, amit mi emberek.
Teljesen máshogy működnek, mások az indítékaik, olyan dolgokra is érzékenyen reagálnak, amiket mi észre sem veszünk.
Na mindegy. Az átlagember pont ezért nem fogja soha megérteni az állatokat. Mert a saját szemén keresztül akarja (vagy pont nem akarja), és bele se gondol, hogy ők teljesen mások.
19, Senki nem mondta, hogy úgy éreznek, mint az emberek, de holtbiztos, hogy te nem láttál még sértődött/féltékeny/boldog, kvázi akármilyen macskát, ha azt gondolod, hogy nem képesek az érzelmeik kifejezésére.
Az állatok megtanulnak az emberekkel interakcióba lépni, és sokkal jobban megy ez nekik, mint nekünk.
Kezdve azzal, csak hogy messzebb ne menjek, hogy a macska kizárólag az ember kedvéért tanult meg nyávogva kommunikálni, egymás között ez nem így megy - és ezt nem én mondom, hanem az okosabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!