4 hetes és felnőtt, kinti cicáink bolhásak. Hogyan kezeljük?
Több állatorvost is kérdeztem már ezzel kapcsolatban, mind más választ adtak, már nem tudom, mit tegyünk. Kinti cicák, tavasztól őszig kapnak bolhairtó-riasztó samponos fürdést. Van 4 kiscicánk jelenleg, ők 4 hetesek. Őket nem fürdettük szerrel, csak illatmentes samponnal óvatosan. A fekvőhelyeiket tisztítjuk naponta, pokrócokat/ágyakat is mossuk naponta. A felnőtt állatokban elvétve van bolha, de a kicsikben fürdés után 2-3 órával újra megjelennek.
Holnap, sokadik tanácsra Fypryst Spray-t terveztünk beszerezni. z működhet?
Továbbá, a házban vagy magunkon még nem találtunk bolhát, szeretnénk ezt így is tartani. Mit tehetnénk még?
Fipronil a hatóanyaga, sajnos a legtöbb bolha már immunis rá. Személy szerint nem tanácsolnám.
btw, én hosszú hatású készítményt javasolnék, mint például a bravecto.
Nem tudom ertelmezni ezt a bohockodast a furdetessel, kinti macskaknak havonta kell spot-on, egesz evben.
Szoval illene akkor most mar beszerezni egyet es kezelni oket.
A kicsiket meg le lehet fujni egyelore, ahogy a 3-as irta.
Es esedekes lenne egy ivartalanitas is hamarosan.
Köszi a válaszokat!
Eddig a fürdetés bevált nálunk, és a cicáink is jól tűrik, azért próbálkoztunk azzal idén is.
Spot-ont fogunk a nagyoknak szerezni mindenképpen.
Ivartalanítás is be van már tervezve. :)
Hetente furdettetek akkor a macskakat, ha jol ertem eddig? Evekig? Mert ugye egy bolhairtos samponos furdes kb 7 napig ved.
Ez mitol egyszerubb, mint a spot on? Ilyenrol en meg eletemben nem hallottam. Raadasul macskat nem is furdetunk, csak ha muszaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!