Cica két hónaposan vagy fél éves korában legyen ivartalanítva?
Szuka kutyám 6 hónaposan lett ivartalanítva az orvos javaslatára.
Kandúr cicám 2 hónaposan, szintén a doki javaslatára.
Most van egy nőstény cicám, jelenleg két hónapos. Más dokihoz vittük, (a régebbi eléggé elfoglalt) aki azt mondta, ráér ivartalanítani fél évesen.
Olvasgattam a témában és konkrétan nem tudtam meg semmit.
Az én meglátásom az, hogy igazából tökmindegy, a viselkedésén és a fejlődésén nem fog meglátszani a 4 hónapnyi különbség.
Viszont én le akarnám tudni minél hamarabb, plusz amíg kicsi, talán jobban el is felejti a dolgot.
Még az is megfordult a fejemben, hogy visszaviszem a másik dokihoz, aki ivartalanítani fogja amíg ilyen pici.
Kinek mi a véleménye erről?
Kedves kérdező, 15 évig voltam USA-ban önkéntes cicamentőknél. A cicákat mérték mérlegen, és amikor elérték az 1 kg-os sulyt, csoportban vitték a kicsiket ivartalanitani. Feltétel az volt, hohy előtte állatorvosi vizsgálat, egészséges-e, szivvizsgálat. Az altatás miatt.Mondjuk ott a mütét után 1 napig ott tartják a cicusokat, és ha minden oké, mehet haza. Fontos, hogy az orvos tapasztalt legyen, a női cicáknak nagyon pici a 2 petefészek + az 1 méh, amit kivesznek.Cicababák másnap nagy vidáman jöttek vissza, azóta már felnőttek, nem voltak panaszok, szép nagy cicák lettek.
Házimacskák voltak.
Enyém fiú és lány is 4 hónaposan volt.
Na, ez pont a 2 között van.
Amúgy azért, mert akkor vettem észre a jeleket rajtuk, mondta doki, ha elkezdődik valami, akkor szóljunk és ad időpontot, 2 héten belül kaptunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!