Ihatnak a macskák tehéntejet?
Nyersen sertést nem szabad adni, másfajta állatból származó húsnyesedéket ehet, csontot ne adj neki, főleg ha amúgy tápos cica. Ha érdekel a nyersetetés, van cicás nyerses csoport a Facebookon illetve a Fanni's Barfshop facebookos csoportjában van kifejezetten cicák nyersetéséről fájl (lehet, hogy a weboldalon is van, ott nem kerestem rá).
Ha összevissza adsz a cicának mindenfélét, abból hányás-hasmenés, de akár bélgyulladás vagy súlyosabb dolog is lehet. Tájékozódj előbb alaposan, mielőtt bármi újfajta táplálékot adsz, pl. simán csak zsiradékot se adj, mert egyrészt megf@satja, másrészt hizlalni is fogja.
"Próbálok minél természetesebb ennivalót adni nekik"
Hol eszik a természetben tejet???
A mi tacskó kutyánk kölyök kora óta kapott tejet. Soha nem voltak emésztési problémái és 17 évet élt. Na ennyit a témáról.
Természetesen tudom nem minden, kutya, macska bírja, visszont nem ördögtől való dolog.
Az enyém nem iszik eleget, ezért kap egy tálka felvizezett (olyan fele-fele, inkább a vízből van több) cicáknak gyártott tejet. Neki a biztonság kedvéért adok emiatt, de amúgy nincs szükségük rá.
Amúgy nem minden állateledel "bolti konzerves mócsing". Az én elkényeztetett bolhabuszom például Orijent eszik, ami 90% hús.
5: Az anyjuk is tejet ad neki kiskorában tudtomban :)
Tehát akkor van macskáknak külön tej, vagy felvizezve kaphat?
pl fele tej fele víz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!