Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek a tündéri cicával?

Mit tegyek a tündéri cicával?

Figyelt kérdés
Van egy két éves imádott ivartalanított nőstény cicánk. Egy hónapos koráig a szobában aludt, azután esténként egy sufniként használt, tiszta fűtött helységbe költöztettük alommal élelemmel ellátva természetesen. Az a baj hogy azóta esténként elbújik vagy ha nem akkor fél hogy már megint a sufniban alszik. Nem szeretnénk a szobába visszaszoktatni, viszont mi lenne a megoldás, hogy ne bújjon el esténként és féljen, hogy este újra a sufniban alszik? Nagyon szeretjük! Köszönöm szépen előre is a hasznos válaszokat.
2023. aug. 14. 09:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
#9 És éjszaka miért nem aludhat a kanapén?? Olyankor foglalt? Ott altatjátok a rézf@szú baglyot, vagy mi?
2023. aug. 14. 12:45
 12/18 A kérdező kommentje:
A Cica rendszeresen oltva van, és mindent megkap ami ahhoz szükséges hogy egészséges legyen, reggelente én fésülöm át a szőrét kefével, a legjobb Whiskas stb..macskáknak való ételt kapja. Napközben mint most is pl a hűvös szobában van itt velünk. Vagy kint a kertben van. Nem értem egyes emberek milyen stílusban írnak, a kérdésemre reagálva. Este van csak becsukva, mert féltjük szeretjük. Ennyi és a továbbiakban nem szeretnék reagálni a negatív hozzászólásokra.
2023. aug. 14. 12:45
 13/18 A kérdező kommentje:
Ja az előtte lévő Cicánk 14 éves volt amikor meghalt, a kertben van eltemetve virág van azon a helyen neki ültetve. Ő sem aludt éjszaka a szobában. Megsirattuk amikor meghalt. Egyéb kérdés...?
2023. aug. 14. 12:48
 14/18 A kérdező kommentje:
10# Nem szobacicát akartunk soha. Az hogy bent is van napközben az egy dolog. Ez egy kitünő vadász macska, amióta megvan, nagyon sok egeret fogott. Télen egész nap szinte a szobában van velünk. Csak akkor engedjük ki, amikor jelzi hogy ki szeretne menni. Érted így már?
2023. aug. 14. 12:52
 15/18 anonim ***** válasza:
74%

De értjük ezt (én legalábbis értem), csak arra nem adtál választ, miért kell EGY helyiségbe bezárni? Miért nem lehet szabadon a lakásban éjszaka? A másik, hogy ha napközben kiengeded, éjszaka meg nem (amikor, ismétlem, aktívabb), az kínzás, össze van zavarodva, hogy olyankor miért nem mehet ki?

Szerintem döntsd el, hogy szobamacskát vagy kinti-benti macskát akarsz "nevelni". Ha utóbbit, tehát kiengeded vadászni is, akkor sajna éjszaka is ki kell, mert akkor van a legnagyobb szüksége a szabadságra.

Teljesen felesleges hasonlítgatni, a macskáknak is különböző személyiségük van, van, amelyik bírja a bezártságot, van, amelyik sosem fogja elviselni.

2023. aug. 14. 12:55
 16/18 tegan34 válasza:
51%
Ja, én is ezt nem értem, amit az utolsó. Nekünk évtizedekig voltak kinti macskáink, de az pont fordítva működött; reggel megjelent, akkor beengedtük, bent elvolt, aludt, kajált, pihent, estére meg kiengedtük, hogy menjen dolgára. És tök boldog volt. Vagy 14-15 évet tuti megéltek azok is. Bezzeg szegény benti cicánk 10-et sem. Ez így fordítva, nappal kijár, éjjelre meg be van zárva mikor kicsit fura nekem.
2023. aug. 14. 13:43
 17/18 anonim ***** válasza:
76%

"a legjobb Whiskas stb..macskáknak való ételt kapja"

Oké, megragadtam a lényeget, de ez kábé így hangzik: "a legjobb minőségű szemetet kapja"

A Whiskas egy kupac trágya, nézd csak meg az összetételét, de legalább drága is.

2023. aug. 16. 12:45
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
OFF, de #11 12:45 baglyos kommentje kinyírt :D
2023. aug. 17. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!