Szerintetek van értelme tovàbb hipoallergèn táppal etetnem a cicámat?
Szőrkopása van a cicàmnak, de már elég regén, kb. egy ève...:/ Hol jobb, hol rosszabb neki. Màr kb. az összes létező vizsgálaton àtestünk vele, igazából a kortizoo szintjèben találtak egy kis eltérést, az volt picit magasabb, de most az új orvosunk azt mondta, hogy ő nem hinné, hogy ez attól lehet. Szokott lenni nyugtalanabb időszaka, emiatt volt hólyaggyulladàsa is, az helyre jött, szerencsére. De ő àltalánossàgban ilyen, elèg pörgős cica. A külső combjain, a pocakjàn, és a mellső lábain van kikopva a szőr. Azt mondta a doki, hogy ezek szoktam lenni a tipikus helyek, mert ezeket éri el a legkönnyebben. Szokott màr-màr kényszeresen mosakodni, főként ezeken a területeken, és úgy is látom, mintha viszketne ott neki, (nem gombás fertőzés, arra is nèztèk) mert úgy oda szokott kapni, néha. Màr hónapok óta csirke mentes tàppal etetem, emiatt, de semmi.. :S Van, hogy kevésbé làtszik neki a kikopás/foltok, de van amikor rosszabb. Viszont az is iga, hogy a tesója csirkét is tartalmazó tàpot kap, ès nagyon ritkán előfordult, hogy ha ő nem ette meg a kajákat, amit kiöntöttem neki, akkor az a cicàm 1-1 személet megélhetést belőle, mire èszre vettem, és elvettem előle..:/ De akkor is, az 1 hónapot szerintem màr betartottuk, amit az orvos mondott, hogy annyi kell neki, mire kiürül a csirke a szervezetèből.. De azért nem tudom, lehet mègis én követtem el a diéta hibàt, úgymond, ès mèg ki kellene tartanunk a hipoallergèn táp mellett?
Előre is köszi!
Ha több macskád van, mindenképp egységesen kell etetni őket, különben ellenőrizhetetlen.
Plusz én lehet másféle hipo tápot néznék, ha ez látszólag nem segít, akkor lehet, hogy nem megfelelő a számára.
Szerintem sem megfelelő az étrendje, ha a diétás táptól nem szűntek meg a panaszok, mert jó esély van rá, hogy ételallergiás.A vakaródzásos szőrhullás jellegzetes tünet.Nàlunk például az egy fehérjés kizárós tápok közül se váltak be a nagy márkàk, mint a Hill’s z/d vagy Royal Canin, de nàlad az se zárható ki, hogy nem tartjátok be rendesen a diétát, mert a cicának lehetősége van mást is enni és sajnos egy falat is szàmít! Az én cicámnál ez a konzerves és a hozzá tartozó száraz működött: Specific FDW Food Allergen Management.
Hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak, ha már megszűntek a tünetek lehet kísérletezni magas hústartalmú egyéb tápokkal, de legtöbb esetben egy életen keresztül diétáznia kell a cicának.Nálunk idős korban visszatért az allergia.
Pajzsmirigy hormonok is lettek akkor már nézve, ugye?
Lehetséges, hogy itt inkább viselkedés-zavar van a háttérben, ezesetben Dr. Sátori Ágnest tudom javasolni, ha tovább szeretnél menni ezirányban.
1 hónap alatt már látszódnia kéne, hogy a táp működik-e, de ha bele tud enni a másik kajájába, akkor szinte "értékelhetetlen" ez a kkísérlet. Allergia-tesztet kellene csináltatni, hogy tudjátok pontosan mire is allergiás, mert allergéntől függően nem is mindegyik táp jó.
Köszi szépen a válaszokat.
5-ös válaszoló: Milyen idegrendszeri problémákra gondolsz?
Igen, tudom, hogy egy falat is szàmít, sajnos.. :/
Egyèbkènt, a Concept for life hipoallergèn tàpjàt eszi, màr egy jó ideje, rovarfehérjéset. Megnèzem akkor ezt a másik tàpot, 7-es válaszoló, köszi.
Igen, a pajzsmirigy hormonokat nèztèk, azok rendben voltak.
Köszi, az allergia vizsgálat jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!