Mi lehet a macska szemével?
Szomszéd néninek van egy ivaros, kandúr macskája kinti-benti.
Sokszor az én kertemben is szokott sétálgatni, tegnap mikor észrevette., akkor a fején volt egy seb és mindkét szemére alig látott, szeme fehérje és olyan mintha meg lenne dagadva. Kényszerből nyitogassa ki a szemeit hogy lássa merre megy.
Próbáltam megfogni még evett de elszaladt, persze szóltam a szomszédnak azt mondta majd kamilázza neki és elmúlik.
Nagyon megdöbbentett a válasza.
Nem tudom mi baja lehet a macskának, lehet verekedett vagy valami.
Azóta nem láttam.
Mondtam a néninek hogy saját költségen elviszem a macskát az állatorvoshoz, jöjjön el ő is velem
De rám kiabált hogy nehogy elmerjem vinni a macskáját mert feljelent.
Csak azt a szegény lelket sajnálom, olyan kis bújos szokott lenni.
Esetleg állatvédőket nem tudnék rá hívni?
Szerintem az állatvédőknek sokkal nagyobb gondjuk van, mint egy cica sebesülése.
Én, ha kinti a cica, felkapnám és dokihoz vinném. Kijárós cicáknál van, hogy pár napra eltűnnek. Főleg ivaros kandúrok.
Ha rendbe teszi a doki, szó nélkül elengedném. A néni meg örülne, hogy meggyógyult a cica és végre hazament.
Fogd meg, vidd el orvoshoz, aztán keress neki gazdát. Olyat, aki nem nézi végig, hogy kínhalált hal a cicája...
Rendes tőled egyébként, hogy törődsz vele. És brutális, hogy úgymond téged, mint szomszédot jobban érdekel a cica sorsa, mint a gazdájáét :(
Mekkora gyökér már hogy nem fogadja el ezt az ajánlatot tőled az állatorvossal kapcsolatban.
A szeme világa nem játék basszus. Az oké hogy egy kis gyulladást le lehet kamillázni de nem derült ki hogy megsérült -e a szeme vagy a szemhéja, akkor meg azonnali kezelést igényelne.
Az első mondat után tudtam a választ a kérdésre.
Egyértelmű, hogy verekedett.
Előbb utóbb belehalnak ebbe az ivaros kinti kandúrok.
Vagy betegséget kapnak el verekedés és/vagy párosodás során. Utóbbiba a nőstények is előbb utóbb belepusztulnak.
Helyedben, amikor a néni nem látja, felkapnám, elvinném dokihoz, rendbe teszi, közben kérnék időpontot ivartalanításra, aztán megtartanám. Természetesen benti cicaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!