Mennyire visszatartó számotokra, egy ököbefogadásnál, hogy a menhelyek mindenféle elvárásokat támasztanak a leendő gazdik felé?
Szeretnék örökbefogadni egy cicát, emiatt csatlakoztam egy facebook csoporthoz, de van 1-2 tag, aki folyton leoltja, sokkszor jogtalanul azokat akik szeretnének gazdit találni. Most legutóbb olyan szöveggel, hogy a menhelyes állatok elől veszik el a gazdit. Ennyi erővel a tenyésztőket is szapulhatnák.
Nos, én meg nem szeretnék menhelyről örökbefogadni, nem is azért, mert esetleg fizetni kell, hanem megalázónak érzem az egész tortúrát, kikötik, hol tarthatom, ivartalanítsam, meg bemutatkozó levél... Na meg olvastam egy tag írását, amiben arról ír, hogy milyen lekezelően viselkedtek vele a menhelyen, és hogy inkább máshonnan fogadott ő is örökbe. 47 éves vagyok, és gyerekként mindig is volt macskánk, de soha nem voltak ilyen kikötések azoktól akiktől kaptuk, inkább örültek, hogy lesz gazdájuk.
#21, miért vitatkozol még mindig? Nézd meg a pontozást, senki nem ért egyet veled, mert nincs igazad.
Olyan nincs amúgy, hogy egy menhely CSAK BENTI tartásra ad kutyát, ha a befogadó gazdinak van kertje, ha minden mást megfelelőnek találnak nálad, nyilván kiengedheted, meg kimehet amikor csak szeretne.
De olyan sincs, hogy CSAK KINTI, nagyon helyesen. Ritka az olyan kutya, ami nem akar legalább néha, délutáni lustira, esti alvásra (estére amúgy is ajánlott végig bent tartani, nehogy történjen vele valami), vagy csak kicsit a gazdival lenni bemenni a házba.
Ezért hülyeség, amit összehordasz. Eleve rossz helyről indítasz, mert kertes házba menő kutyánál nem elvárás, hogy csak benti lehet. Ha neked ezt mondták, más volt veled a baj, például látták, hogy te csak kib*sznád a kertbe élete végéig.
A kinti tartás ma már nem egy elfogadott állattartási forma, ezt vette át a kinti-benti tartás - kint van, de ha akar bejöhet. Valamelyik kutya szinte sose megy be, DE meg van rá a lehetősége. Ez a nem mindegy. Okkal nem adnak így ki kutyát, miért is adnának azért, hogy kint legyen egyedül egy kertben? Biztos van olyan fajta (a nagytestű őr-és pásztor kutyák) ami erre még alkalmas, de a többi nem. Pont.
Ebben nem tudom, hogy ki/hány kommentelőnek de teljesen igaza van. Ha olyan kutyát akarsz ami csak kint díszeleg akkor ezek közül tudsz választani.
Más fajta a szőrhossza, a mérete, hideg-meleg tűrése, társaság igénye miatt [...] nem alkalmas erre. Ha te mégis kint tartod őket akkor rosszul tartod őket, nem a kutya/fajta igényeinek megfelelően.
"A kinti tartás ma már nem egy elfogadott állattartási forma, ezt vette át a kinti-benti tartás - kint van, de ha akar bejöhet. Valamelyik kutya szinte sose megy be, DE meg van rá a lehetősége."
Nálam is bejöhet a kutya kedve szerint, írtam is. De attól még kintinek minősül, kint van a fekhelye, lényegében külön lakosztálya van a kazánházban, fotelja is van az udvaron. 😄 De van ugye ez a sztereotípia, hogy aki kint tartja a kutyát, az szar gazda, meg elavult dolog egy állatot kint tartani, vigyük be a tehenet is. Pont ez látszik a válaszokon is. És nekem ez böki a csőröm, mert ez baromság. Nem ölebet akartam nyilván, hanem egy olyan kutyát, akit nem fúj el a szél, nem kell kisbabaként bánni vele, öltöztetni meg egyebek. És akkor ne is legyen kutyám, mert biztos állatkínzó vagyok. Nem kicsit van elferdítve a dolog a fejekben.
#28 Leírtam a tapasztalatom 3 menhellyel kapcsolatban, végig azokról a menhelyekről írtam. Ti jöttetek belém, én még most sem értem, hogy miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!