Miért vörösödött ki a fekete macskám szőre?
Figyelt kérdés
Van egy 5 éves kandúrom, fekete színű, de kb nyár eleje óta a nyakától lefelé sötétvörös a színe, jobban akkor látni mikor rásüt a nap.
Kinti macska, és sokat mosakodik, talán betegség lenne, vagy csak öregszik ?
2023. júl. 4. 22:18
1/5 anonim válasza:
Nekem is van egy hasonló korú fekete macskám és nyáron neki is vöröses a bundája főleg a lábán. Szerintem genetikai oka lehet. Az ősök között lehetett vörös macska és ahogy öregszik gyengül a domináns fekete színezet a bundájában. Én ilyesmire gondolok mert egyébként egészséges.
2/5 anonim válasza:
Nálunk is van egy fekete cica (7 éves kandúr) és neki is vörös (rőtvörös) lesz nyáron, a napfényben a bundája. Amikor rákerestem a neten, azt találtam, hogy bizonyos "cirmos" gén lehet bennük - mondjuk nem feltétlenül értem..-, és attól lesz a szőrük vörös a napon.
Szóval ne aggódj, nem beteg a cicád.
3/5 anonim válasza:
A fekete macskák szőre eleve is sötétvörös pigmenteket tartalmaz, csak feketének látjuk, azért :)
4/5 anonim válasza:
A kinti macska az nem a te macskad és lehet hogy holnap már nem fog élni sem
5/5 anonim válasza:
Azt hittem hogy csak a politika kategóriába irkálnak idióták. Tévedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!