Néhány nap múlva életem első kiscicáját fogom haza hozni. Csak az a probléma, hogy eddig nagyon lelkes voltam, viszont most kezdek elbizonytalanodni. Mármint nem a cica miatt, hanem magam miatt, hogy nem fogom jól nevelni meg ilyenek. Persze rengeteg oldalt végig olvastam már a cica tartás miatt, de azért tudnátok tippeket adni, hogy hogyan neveljem, hogyan tanítsam, hogyan viselkedjek vele meg ilyenek?😅
Biztosítsd a számára szükséges feltételeket: lehetőség szerint etesd jó minőségű táppal, évente oltasd, havonta féreghajtózz. Játssz vele naponta 15-20 percet. Ha nem szobatiszta, szoktasd alomra. Viselkedj természetesen. Nevelni? A macska lesz az úr a háznál, főleg, ha benti, csak szólok. :D Neem, amúgy meg kell tanítani neki, amit nem szabad, de soha ne bántsd.
2023. jún. 30. 19:47
2/11 anonim válasza:
Szerintem a legfontosabb az, hogy legyél következetes. Az elején lehet cuki, hogy pl a hajaddal játszik, de később valószínűleg nem fogsz repesni érte. Ha valahova nem mehet fel, például ebédlőasztalra, akkor mindig szólj rá, lökd le (persze ez nagyobb korában lesz érdekes). Mindenképp legyen egy helye, ahova elbújhat, akár előled is. Kis korában fontos, hogy sokat játsszál vele és le legyen fárasztva. Az elején sokat fogja keresni a társaságodat és a fizikai közelséged, aztán tini macska korában ez változni fog, ezen ne lepődj meg. Később újra bújós és dorombolós lesz, ha biztonságban érzi magát veled.
2023. jún. 30. 19:47
3/11 anonim válasza:
Havonta biztos nem kell fereghajtozni. Negyedevente szoktak. Nekem ma erkeztek 7 hetesek. En azzal vagyok bajban,mennyi kajat tegyek ki,hany kanal,gr szaraz es nedves tapot.
2023. jún. 30. 19:51
4/11 anonim válasza:
Igen, elírtam, 3 havonta...
2023. jún. 30. 19:54
5/11 anonim válasza:
Legyél következetes, ez nagyon fontos. De ha rosszat is csinál, ne bántsd, csak szólj rá, tedd odébb. A pozitív megerősítés hatásosabb és jobb a kettőtök kapcsolata szempontjából is. Ha rendesen foglalkozol vele, sokat játszotok és lefárasztod, akkor sokkal kevésbé fog rosszalkodni, mert nem fog unatkozni. Azt ne hagyd, hogy akár játékból téged harapjon vagy rugdosson, mert lehet amíg pici ez nem is fáj és még cuki is, de ha megszokja, hogy szabad, akkor felnőttként is csinálná és akkor már fájna. Szóval jobb az elején figyelni erre és ha megharap, húzdd el a kezed/lábad és adj helyette neki valami játékot.
Ami még fontos lehet, ne erőltesd rá magad. Ha az elején fél, inkább ne akard megfogni. Kellhet neki egy kis idő, mire megszokja az új környezetét, ezt ne vedd magadra.
2023. jún. 30. 19:57
6/11 anonim válasza:
Ennyire túlparázni egy szimpla macskatartást, te jó ég...
2023. jún. 30. 22:37
7/11 anonim válasza:
Ugyanezt gondoltam 😂
2023. jún. 30. 23:49
8/11 anonim válasza:
Foglalkozz vele, játszatok sokat, mesélj neki, később vehetsz neki készség fejlesztő játékokat, majd taníthatod neki a betűket, számokat. Ne úgy mint manapság sok szülő, hogy leültetik a gyereket a tablet elé, aztán nézzél mesét kislányom/kisfiam! :)
2023. júl. 1. 09:28
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat❤️
2023. júl. 1. 14:34
10/11 anonim válasza:
Sok türelem kell a cicóhoz, a kicsik nagyon aktivak. Soha ne érezd ugy, hogy rosszalkodik, a cicák ilyenek, mire felnőtt macsek lesz lenyugszik főleg ha majd ivartalanitva is lesz. Ugy is mindig azt kell csinálni, amit ő akar, ne bántsd soha, avval csak elrontod és félni fog, ha olyan dolgot csinál, amit nem szeretsz, gyengéden fogd meg és tedd le. A kezeddel ne hagyd hogy játsszon kicsinek se!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!