Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak? Van 2 cicám,...

Mit csináljak? Van 2 cicám, nagyjából egyidősek, egyik 1 hete van nálunk, a másik ma jött. A régebbi fizikailag sokkal erősebb, ha összeeresztjük őket az erősebbik leteperi a gyengét, vajon bántaná?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni, hogy csak durva játék vagy támadás? Féltem a kicsit, most külön tartjuk őket, hadd erősödjön a másik cica.
2010. okt. 10. 21:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Attól tartunk, hogy kialakul egy rangsor köztük..."

Ettől ne tartsatok, hanem reménykedjetek benne!

Ha nem alakul ki a rangsor életük végéig verekedni fognak (Ritka, hogy soha nem alakul ki, de egy ismerősöméknél pont ez a helyzet a két macsekkal.)

Nálunk is van alárendeltebb macska... teljesen boldog és nyugodt élete van. Sőt! Egyértelműen erősebb a másiknál, de eszébe se jut "uralomra törni".

Volt egy időszak amikor verekedtek, aztán szépen felosztották a lakást, azóta nagyon jól megvannak, szeretik egymást.

Az ha megvan a rangsor, az biztonságot és nyugalmat jelent az alárendelt félnek is, nem kell miatta aggódni. Pláne, hogy nem is a vadonban élnek ahol mondjuk csak a feljebb valónak jut kaja.

2010. okt. 10. 22:22
 12/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok... természetesen a dolgot árnyalja, hogy a macskák alapvetően nem falka állatok... nem úgy van náluk a sorrendiség mint a kutyáknál, sokkal jellemzőbb, hogy felosztják a területet, de azért egy alapvető dominancia kialakulása teljesen természetes, tényleg!
2010. okt. 10. 22:28
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, hasznosak voltak :) Tegnap végül összeengedtük őket, egy idő után már a kicsi kergette a nagyot :D Este egyszerre aludtak egymás mellett, ma már egymás mellé tettem őket alvás közben, és egy tányérból esznek, nem irigyek, csak a fejük nem fér bele, úgyhogy kapnak még egy tálkát :)Barátom aggódott nagyon, mert a kicsi sokszor visitott játék közben, én mondtam, hogy ez normális, láttam már macskákat játszani, neki még nem volt macskája. Úgy látszik túl nagy volt az aggodalom :) Amúgy ki lesznek ivartalanitva még kis korban, két fiú cica, panelban...mindeképp ki kell őket. :)
2010. okt. 11. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!