Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit gondoltok a vegán macskael...

Mit gondoltok a vegán macskaeledelekről? Van itt olyan aki azt ad a cicájának?

Figyelt kérdés

2023. máj. 7. 20:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%
A macska ragadozó állat. Nagyjából kínzás lenne, ha nem kapna állati eredetű ételt. Attól, hogy valaki így akar étkezni ne kényszerítsen rá másokat. Ha nem tudja elfogadni, hogy szüksége van állati eredetű ételre akkor inkább tartson macskát
2023. máj. 7. 20:59
 12/21 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nagyon rossz döntés úgy etetni a macskát,hogy nincsen benne hús.A macska húsevő éppen ezért kell neki húst adni és nem répát és egyéb zöldséget.Az már megint más dolog,hogy ad neki az ember pluszban zöldséget és gyümölcsöt.
2023. máj. 7. 22:02
 13/21 anonim ***** válasza:
92%

Szerencsétlen állat tápanyaghiányos lesz, és nagyon hamar meg fog halni.

Macskáknak fontos a hús, és az állati fehérjék, akárcsak a kutyáknak, sőt még a rágcsálóknak is kell időnként adni. A kutya és a macsek anatómiailag is ragadozók, rövid bélrendszerrel.

Miért kell ezt elmagyarázni egyáltalán???

2023. máj. 8. 11:18
 14/21 anonim ***** válasza:
97%

[link]

Vannak olyan állatfajok, akik eleve nem esznek húst, aki vegán etetéssel akar állatot tartani, az keressen olyan állatot, aminek az a megfelelő. A macska nem ilyen állat.

2023. máj. 8. 11:30
 15/21 anonim ***** válasza:
97%

A kutyával ellentétben (azt se tartanám vegán étrenddel, de ők egy fokkal jobban bírják) a macska kizárólagosan húsevő.

Egy ember, ha okosan csinálja, vígan elvan vegán étrenden (persze extrán oda kell figyelnie, hogy minden szükséges tápanyagot bevigyen), mert mindenevő.

A cicának viszont hús kell. A növényi tápanyagok rosszul, vagy épp sehogy nem szívódnak fel, nem erre lett kitalálva a szervezete.

2023. máj. 8. 11:45
 16/21 anonim ***** válasza:
97%

A macska húsevö, bár kis mértékben szüksége van növényi eredetü táplálékra is amit a természetes élöhelyén a zsákmányállatókból (egér gyomor és béltartalma) illetve növények rágásával visz be. De az étrendje nagyrésze hús, 80-90%. Ezért olyan táp kell ami minimum 70-80% húst tartalmaz.

Ellentétben az emberrel a macska nem él el növényi élelemforrásokon, max szenvedve. Szerintem a vegán etetésnél a Whiskas “állati származékokat” tartalmazó tápja is jobb, csak az meg tele van szinezékezve meg ízfokozózva, bár a vegán tápot is kell ítfokozózni mivel nincs benne hús amire a macska reagál és megeszi.

2023. máj. 8. 23:56
 17/21 anonim ***** válasza:
95%
Én nem eszek húst, de sosem jutna eszembe, hogy egy macskát vagy egy kutyát erre kényszerítsek. (hacsak nem betegség indokol egy másféle táplálkozást) Nekem lehet tudatos döntés, hogy elhagyom a húsevést, de neki nem, és nekem az a feladatom, hogy az igényeihez mérten mindent megadjak neki, nem pedig az, hogy a magam képére formáljam.
2023. máj. 9. 08:20
 18/21 VikiNiki128 válasza:
94%
A macska húsevő állat. Szerintem ne adj neki vegán macskaeledelt, mert nem az a természetes
2023. máj. 9. 12:12
 19/21 anonim válasza:
0%
3 éve azzal etetem, 12 éves a macska , jó egészségnek örvend. govegan!
2023. máj. 20. 14:10
 20/21 anonim válasza:

F.szság a köbön.

A macska ragadozó állat.

2023. máj. 28. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!