Ilyen létezik, hogy a macska felmászik a tetőre, aztán meg nem mer lejönni? De ha feltudott mászni, akkor le is kellene, hogy tudjon jönni nem?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 12. 15:17
11/22 anonim válasza:
Nekem kabe husz evvel ezelott volt ilyen esetem a ket suldo macskammal, akik felmentek a nyeregteto egyik, menedekesebb oldalan, atmasztak a gerincen a masik, rovidebb es meredekebb oldalra, es nem tudtak visszamaszni a gerinchez, hanem megrekedtek az ereszcsatorna folott, es orakig ott nyavogtak. Sotetedes utan volt mar, igy eloszor nem is lehetett tudni, hol vannak. Csak ugy tudtam oket lehozni, hogy felmentem a padlasra, belulrol kibontottam a cserepeket annyira, hogy a felsotestemmel ki tudjak hajolni, es egyenkent magamhoz csalogattam oket. Amikor eleg kozel jottek hozza, hogy megfogjam oket, akkor beemeltem oket a nyilason es levittem a padlaslepcson. Kozben nagyon fogni kellett oket, mert a felelemtol kapaloztak, a vegen az egyik ki is ugrott a kezembol. Gondolom, a ti tetotok masfele tipusu, de a tanulsag az, hogy a macska egyedul nem nagyon fog lebatorkodni a letran sem. A legjobb az, ha felmaszol az odatamasztott letrara, az egyik kezeddel jol megfogodzkodsz, magadhoz csalogatod a macskat, biztos kezzel megfogod es magadhoz szoritod (ajanlatos a sportruha meg a szvetter, mert konnyen megeshet, hogy karmolni vagy gorcsosen kapaszkodni fog), es ovatosan leereszkedsz vele a letran. Ha a letraig sem mer vagy nem tud elmenni, akkor sajnos fel kell menni erte a tetore. Ha te egyedul meg nem jartal ott, jobb, ha hivsz valakit a csaladbol, akinek van gyakorlata es akitol nem fel a macska. Amig o megjon, addig tegyel neki ennivalot meg vizet a teto peremere, amit elersz a letrarol.
12/22 anonim válasza:
Nem is tudom, hallott már valaki tetőn vagy fán éhen halt macskáról?
13/22 anonim válasza:
#12: Arrol nemigen, de az megeshet, hogy a vegen elkeseredeseben leugrik vagy ugy probal lemaszni, ahogyan nem volna szabad, es sulyosan megserul. A macskarol azt szokas mondani, hogy talpra esik, es ennek van is elettani oka, de azert tetemes magassagbol leesni neki is kockazatos. Amugy a mi macskaink a fenti eset utan soha, de soha tobbet nem masztak at a tetogerincen. A teto lejtosebb oldalara meg neha felmentek, de tovabb nem. Egy eletre megtanultak.
14/22 anonim válasza:
Egy macska simán leeshet 4 emeletet is, és semmi baja nem lesz.
Az a magasság, ahova te létrát tudsz tenni, 100%, hogy veszélytelen rájuk.
15/22 anonim válasza:
"Egy macska simán leeshet 4 emeletet is, és semmi baja nem lesz."
Bocs, de azt te csak hiszed.
16/22 anonim válasza:
14,-es megőrülök amikor jönnek emberek és olyan dolgokat állítanak amik iszonyú messze vannak a valóságtól.
17/22 anonim válasza:
Mert amíg felmegy kíváncsi,de amikor lejön akkor le kell nézzen és tériszonya van.
18/22 A kérdező kommentje:
Szerencsére lejött magától, és nem lett semmi baja.
2023. ápr. 12. 19:20
20/22 A kérdező kommentje:
Hát igen, nagyon jó, már szegényke éhes is volt. Remélem többet nem csinál ilyen akciókat.
2023. ápr. 12. 19:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!