Mit tegyek hogy jobban kijöjjek a cicámmal?
Bő 1 hónapja hoztuk menhelyről a barátnőmmel, lakásban tartjuk. Ő többet tudott foglalkozni vele, mert az utóbbi időben szinte egész nap itthon volt vele, én dolgoztam. Az ő ölében alszik a cica mindennap, de ha én például felviszem a kanapéra, már olyan mérges fejet vág és van amikor fújt is, amitől agybajt tudok kapni, volt hogy azonnal ledobtam akkor a kezemből és megszorongattam picit, amit bánok. Egyszerűen nem bírtam visszatartani az indulataimat amikor fújt. Simogatni engedi magát, szeret társaságban lenni, de a barátnőmmel jobban szeret lenni én így érzem. (Kettőnk közül én vagyok macska párti és én is akartam hozni cicát a lakásba).
Miért ilyen, mit tudok tenni? Hozzáteszem, mindketten etetjük, tudom hogy fontos.
Egyébként kb 1 éves ivartalanított nőstény cica, nem félős, első naptól kezdve sosem bujkált vagy ilyesmi.
Uramisten. Ez komoly? Megszorongattad?
Azt tudod tenni, hogy elfogadod, hogy o egy allat es nem tudod iranyitani.
Es nem tom, elmesz valami indulatkezelesi terapiara, mert eskuszom hogy nem vagy normalis.
Az en macskam pl a ferjemet szereti jobban, igy van ez mar 5 eve. A macska egyebkent is nagyon ontorvenyu, kutyat kellett volna venned, ha azt akartad volna, hogy imadjon.
Bar ha ilyen vagy, lehet meg egy kutya is elkerulne, mert ok se szeretik az indulatos embereket.
Nem irtam, hogy allatkinzo vagy, de nem normalis, hogy ennyire felduhit a macska.
Tudod miert fuj rad? Mert kenyelmetlen helyzetbe hozod! Es meg te vagy ideges? Hat pedig o csak ugy viselkedik, ahogy kell, ha veszelyben erzi magat.
Komolyan mondom, ha ez normalisnak szamit, akkor en eddig valami oriasi buborekban eltem, mert az en ertekrendem szerint nagyon nem az.
Ha majd a karmat kell levagni es megkarmol, akkor mi lesz? Kidobod az ablakon?
Legyél türelmes, ne erőltess semmit, és végképp ne szorongasd meg, ez sokat ronthatott a kapcsolatotokon. A kutyák se szeretik, ha idegenek ölelgetik őket (az enyém is csak nekem engedi, pedig öten vagyunk a családban. Mondjuk az is igaz, hogy én foglalkozom vele a legtöbbet...). Ez azért van, mert ugyebár ösztönlények, és az ölelés olyan, mint amikor a kígyó megfolyt, vagy egy nagyobb állat elkap. A barátnődnek lehet, hogy engedné, de amíg nem vagy vele jóban, te inkább ne próbálkozz.
Hogyha nem félted annyira a kanapét, akkor egy ideig kaphatna ott kaját miközben mellette ülsz, vagy ha nem is az adagját, valami finom falatot (macskakolbász, etc).
Vagy csak fogadd el, hogy nem vagy a kedvence. Van ez így, anyumat pl elkerülik a kóbor állatok, hozzám viszont mindig odajönnek. Valahogy tudják, hogy ő úgyis csak elkergeti őket, én viszont segítek. A barátaim hülyeségnek tartják, de mindig nálam van egy póráz (a kutyámé volt, de csak 25 kilóig bír, a kis drágám meg 45-50 körül van) és fejből vágom az összes chipleolvasó helyet a városban, hogy ha találkozok egy kóbor kutyával, le tudjam olvastatni a chippjét. Tudom, veszélyes dolog, ki tudja, hogy veszett-e, agresszív-e, etc, de ha én nem segítek, akkor ki fog?
Kicsit elkanyarodtam a témától, a lényeg, hogy ne erőltesd, és mégegyszer nehogy megszorongasd :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!