Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cica mindig bekakil. Miért?

Cica mindig bekakil. Miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van két benti macskánk, (panelben lakunk) az egyik két éves, a másik egy. Mindketten ivartalan fiúcicák.

A kisebbik cica amióta velünk van folyton bekakil a nappali közepére, az alomba nagyon ritkán szokott. Minden reggelemet kakitakarítással kezdem, mindig a nappali kellős közepére kakil, de nem csak este, volt már, hogy a jelenlétemben is odakakilt. Érdekes még, hogy pisilni viszont mindig bemegy az alomba, azzal semmi gond nincs, csak valamiért a kakilás nem megy neki ott, és nem tudom miért. Próbáltam egyszer másfajta almot, de sajnos akkor is ugyanez volt a helyzet.

A két cicára két alom van, mindegyik naponta takarítva van.

A nagyobbik cicával semmi gond, ő mindig az alomba végzi a dolgát.

Mi lehet a gondja? Mit tudnék tenni, hogy mindig az alomba kakiljon?

2023. ápr. 4. 11:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%
Azt, hogy nem jönnek ki a egymással - azaz a másik macska a ledominálja - onnan látod, hogy pl. eltúrja a tányérja mellől, hogy neki több kaja jusson, vagy a fiatalabb lapít, elsündörög, ha meglátja az idősebbet; esetleg - látszólag ok nélkül - az öregebb megtépi a kicsit.
2023. ápr. 4. 12:24
 12/14 anonim ***** válasza:
65%

A játékbunyó normális, akkor is, ha kicsit vadulnak.

A komoly bunyó más tészta, mondjuk annál nem is kérdés, hogy éles-e vagy csak játék.

Testbeszédből látszik a dominancia-harc: például egymás szemébe bámulás (jó kapcsolatban lévő cicák nem néznek egymás szemébe - ha véletlenül mégis, illedelmesen elfordulnak vagy nagyokat pislognak), durvább esetben a szubmisszívabb kerüli a másikat, az meg borzolja a szőrét, fúj.

Ha pl. nyugodtan hemperegnek, mutatják a pocakjukat, és elnyúlva alszanak egymás mellett, az jó jel. Ezek kiszolgáltatott pozíciók, nem viselkednek így "ellenség" közelében :)

2023. ápr. 4. 12:46
 13/14 anonim ***** válasza:
36%
A takarításhoz ne domestost és hasonlót használj, azt ugyanis kedvelik. mert állítólag olyan szaga van számukra, mint a nemi hormon, a feromon (nem én találtam ki, szakember írta) Inkább enyhe ecetes vízzel töröld fel, az a szagot is semlegesíti és nem is szeretik. Egyébként hülye dolgokat találnak ki, enyém pl. hosszú idő után elkezdett az almosdobozból kifelé pisilni. Most van egy nagy műanyag, magasfalú doboz, azzal megoldottuk. Sajnos, fedettet nem tudok a lakásban elhelyezni.
2023. ápr. 4. 23:45
 14/14 anonim ***** válasza:
75%

“A takarításhoz ne domestost és hasonlót használj, azt ugyanis kedvelik. mert állítólag olyan szaga van számukra, mint a nemi hormon, a feromon”

Hmm, ezt simán el tudom kézelni, ugyanis az én egyik macskám domestos-os felmosás után ugyanolyan eszeveszettül dörgölőzik a vizes padlóhoz, mint a macskamentás dolgokhoz. Érdekes.

2023. ápr. 5. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!