Cica mindig bekakil. Miért?
Sziasztok! Van két benti macskánk, (panelben lakunk) az egyik két éves, a másik egy. Mindketten ivartalan fiúcicák.
A kisebbik cica amióta velünk van folyton bekakil a nappali közepére, az alomba nagyon ritkán szokott. Minden reggelemet kakitakarítással kezdem, mindig a nappali kellős közepére kakil, de nem csak este, volt már, hogy a jelenlétemben is odakakilt. Érdekes még, hogy pisilni viszont mindig bemegy az alomba, azzal semmi gond nincs, csak valamiért a kakilás nem megy neki ott, és nem tudom miért. Próbáltam egyszer másfajta almot, de sajnos akkor is ugyanez volt a helyzet.
A két cicára két alom van, mindegyik naponta takarítva van.
A nagyobbik cicával semmi gond, ő mindig az alomba végzi a dolgát.
Mi lehet a gondja? Mit tudnék tenni, hogy mindig az alomba kakiljon?
A játékbunyó normális, akkor is, ha kicsit vadulnak.
A komoly bunyó más tészta, mondjuk annál nem is kérdés, hogy éles-e vagy csak játék.
Testbeszédből látszik a dominancia-harc: például egymás szemébe bámulás (jó kapcsolatban lévő cicák nem néznek egymás szemébe - ha véletlenül mégis, illedelmesen elfordulnak vagy nagyokat pislognak), durvább esetben a szubmisszívabb kerüli a másikat, az meg borzolja a szőrét, fúj.
Ha pl. nyugodtan hemperegnek, mutatják a pocakjukat, és elnyúlva alszanak egymás mellett, az jó jel. Ezek kiszolgáltatott pozíciók, nem viselkednek így "ellenség" közelében :)
“A takarításhoz ne domestost és hasonlót használj, azt ugyanis kedvelik. mert állítólag olyan szaga van számukra, mint a nemi hormon, a feromon”
Hmm, ezt simán el tudom kézelni, ugyanis az én egyik macskám domestos-os felmosás után ugyanolyan eszeveszettül dörgölőzik a vizes padlóhoz, mint a macskamentás dolgokhoz. Érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!