Hogy tároljam a használt almot?
Fontos, hogy ne legyen környezetszennyező, vagyis, nem használnék külön zacskót minden kaki kiszedésnél. Ezért az előzőleg elhasznált alomnak a papír zacskójába szoktam kiszedni és heti 1x megy ki a kukába. Na de ennek így szaga van...
Lehúzni a wc-n szintén nem szeretném.
Hogy csináljam, hogy ne pazaroljak műanyag zacskót, és ne kelljen lehúznom se, mégse legyen büdös? (Sima csomósodó almot használok)
'12:10 mitől környezetszennyező? Mármint lehet, hogy az, de mitől?
Mi simán bevágjuk a konyhai kommunális hulladékba, aztán lecsukjuk a szemetes fedelét és kész, amikor megtelik heti egyszer kétszer, akkor megy ki az egész a nagykukába. Szerintem amúgyse különösebben jó szagú a konyhai hulladék alom ide vagy oda.
A bunkó 8-ason kívül, köszönöm a többieknek, több megoldásból könnyebb atgondolni, hogy melyik lesz számomra megfelelő.
8-as: a papírzacskót felhasználom, ha épp van itthon, de csak ezért nem vennék, mert igen, nekem fontos a környezetkimelo megoldás. Furcsa, mi, hogy más embernek, aki nem te vagy, más szempont fontos? Amúgy én pl. írtam a zárható fémvödröt, amit viszont te hagytál ki a személyeskedő, provokatív
felsorolásodból.
Végülis megkerestem mi a baj a bentonittal.
Külszíni fejtéssel termelik ki (az usában biztos), ami a talaj és növényzet eltávolításával:
-területet vesz el a természets növényvilágból, vagy a mezőgazdaságból
-porszennyezést okoz
-a megnövekedő talajerózió által sok hordalékot visz a folyókba, így felborítva a vizi okoszisztémát
-a hordalék megváltoztathatja a folyók medrét, ezzel árvizeket okozhat, vagy természetes élőhejeket szüntethet meg
-a vízkörforgásba bekerülő kőzetekből nehézfémek kerülhetnek a vízbázisba
Azért kiváncsi lennék, hogy a környezetbarátként reklámozott keményfa forgács. "Gmo mentes kukorica", stb. hogyan teljeseít. De egyenlőre mégy nem futottam bele egy ilyen összehasonlításba.
(Nem tudom felfogni, hogy valakinek szempont, hogy a macska gmo mentes kukoricába szxrjon >:o )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!