Miért jó egy átlagos méretű (4 kilós) macskát 6 kilósra hízlalni?
Az én cicám, aki egy utcán talált szapis maine coon keverék, normál testalkatban 7 kg, de legtöbbször csak 6,5, mert nagyon sokat játszik és néha elfelejt enni.
Ismerősömnek perzsa keveréke van, nagyon lusta, csak sétálgatni szokott a lakásban, de kb soha nem játszik, eredetileg 4 kiló volt, de már 6 és gurul, gazdája maga mondta, hogy legtöbbször csak fekszik és szuszog. Tömik jutalomfalattal, mert nekik az a kényeztetés, de amikor látta, hogy mi a cicámmal hogy kergetőzünk, ugrál a cipőfűző után, dobálja a cukorborsót, azt mondta állatkínzó vagyok, mert túlhajszolom. Pedig a cica még így is sokszor unatkozik, mert kb állandóan játszana és láthatóan nagyon is élvezi, amikor együtt rohangászunk a lakásban vagy valamit dobálok neki és visszahozza vagy talál valami sz@rdarabot és azzal elvan sokszor órákon át.
Ő is kap jutalomfalatot, de nem egy maréknyit, mint az övé.
Szóval nem értem az ilyen embereket, hogy a lelkiismeretes törődés, foglalkozás az nekik kínzás, de a jutalomfalattal halálra hízlalás, az a felhőtlen boldogság.
Igen, szóltam nekik, azt mondta, tudja, de hát el van kényeztetve, nincs mit tenni, túl jó dolga van.
Szóval nem igazán fogta fel.
Igazság szerint passz.
Legyen termetes, de az alkatához mérten.
De általánosan olyan esetben érdemes, amikor mozog a cica, mint Neked.
Annak, hogy fekszik alszik ki kellene adagolni, hogy mennyit kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!