Fiatal felnőtt cicákat hogy tanítsak meg pórázon sétálni?
3 éves, ivartalanított lánycica és 4 éves ivartalanított fiúcica.
100% szobacicák.
Hámot, pórázt már ismerik, elviselik magukon, de ha kimegyünk félnek. A lány megdermed és kiabál velem(néz rám és nyávog), a fiú laposkúszásban húzna hazafele.
Csak annyit kérnék, vegetáriánusnak ne akard őket átképezni.
Sajnos már voltam tanúja ilyennek is.
A Nagy Szent bélflóra nevében, Ámen.
11.
Ilyet már én is láttam. Két nap után a macska egeret fogott. Harmadnap már egy másik ember etette.
10. vagyok.
Kérem, hogy pontozzátok le a válaszomat, és töröltessétek! Ahogy mindig szoktátok, ha szakmai választ adok itt. Köfy!
Én pont macskasétáltató vagyok, szóval:
Egyszerre csak egyiket sétáltasd, ha van rá lehetőség, akkor először a kertben.
Nyugodt helyen kezd sétáltatást gyakorolni, ahol ember, kutya nem járkál. Akár úgy is, hogy oda szállítókosárba viszed.
Ha odakint vagy, macska pórázon, akkor kint is lehet jutalomfalattal motiválni, erősíteni az önbizalmát.
Amit mindenféleképpen kerülj el, az a hirtelen "kirakás". Szóval vidd magaddal a hordozót, mint biztonságos bázist, hogy ha bármi miatt megijednének, akkor legyen hova visszavonulniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!