Maine Coon cicák természetére lennék kíváncsi, akiknek van ilyen cicájuk?
#1 🤣🤣🤣
Szarrá van pontozva, de hatalmas trollkodás, nekem feldobta az estém :D
Egyéves kandúrunk van, nagyon izgága, eleven, játékos volt kb 8-9 hónapos koráig, nem volt egy perc megállás sem, napi minimum másfél-2 órát kellett vele játszani (labdát dobálni, lézerezni), pedig a másik cicával is szórakozott sokat. Aztán fokozatosan picit lenyugodott, de most is aktív, mindennap sokat futkározik, kergetőznek.
Mindemellett HISZTIS :) de komolyan, olyan drámai nyávogást tud rendezni, ha épp éhes, mintha hetek óta nem evett volna és nincs olyan, hogy majd félóra múlva kapsz, nem, neki most kell azonnal. Illetve ha unatkozik, akkor is nyávog és amúgy is nagyon beszédes, sokat csiripel.
Szóval ha nincs sok időd rá és pláne ha egyedüli cica lenne, nem ajánlom. Igényli a testi-szellemi lefárasztást és nagyon embercentrikus is, mindennap jön, ránk fekszik és KELL legalább fél-egy órát simogatni, mert egyszerűen levakarhatatlan.
A szőrével alapvetően nem kell nagyon sokat foglalkozni, kb heti egyszer ki szoktuk fésülni neki, akkor sem gubancos, csak az elhalt szőrszálak jönnek ki, egyébként szépen karbantartja magának. Ami szívás, az a feneke környéke, gyönyörű loknik voltak ott neki, de sajnos nem egyszer lekakálta (szerintem beleült az alomba) és gondolom, ahogy saját magának megpróbálta letisztogatni (megfürdetni persze nem lehetett, óriási hisztit vágott le), összecsomósodott. Ezeket sajnos le kellett vágni, nem lehetett kibontani és nem is hagyta.
Illetve ehhez kapcsolódik, hogy az alomhasználati szokásai sokszor az őrületbe kergetnek, mert a kakit legtöbbször egyáltalán nem kaparja el maga után, egyszerűen csak otthagyja. Nem tudom, mi lehet az oka, napi szinten takarítjuk, van szilikonos és csomósodó is, mindkettőt szívesen használja, a pisit el is kaparja, de a kakit nem.
De azért szeretjük :) szerintem csodálatos fajta, nemcsak a külseje gyönyörű, hanem bámulatosan intelligens, tanulékony cicák is, a miénk pl teljesen magától megtanulta visszahozni az eldobott labdát.
Nagyon szépen köszönöm az értelmes válaszokat!:)
Egy négy éves perzsa cicám van, mellé szeretnék egyszer egy Maine Coon cicát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!