A Félix macskakonzervek függőséget okoznak?
Sajnos ezek az "olcsó" konzervek tartalmaznak olyan ízfokozót, adalékanyagokat amik függőséget okoznak a macskánál, nagyjából olyan szinten hogy mást ne akarjon megenni. Pont úgy működnek mint a gyorskaják, chipsek stb - jó ízük van, és etetik magukat.
Egészséges macskaeledel: magas hústartalmú, gabonamentes, színezékmentes.
Prémium márkák: Smilla, Royal Canin, Happy Cat, Josera, Brit Care, Applaws, RealNature Wilderness, Acana, Orijen
Ezek is pont olyan gagyik, mint az olcsóbb konzervek, 4% hús tartalommal.
Annyi a különbség, hogy az olcsóbb konzerveknek nincs olyan jó illata, nincs rajta "finom szósz", nincs benne mindenféle ízfokozó, sőt, némelyik kimondottan undorító, amiket eddig próbáltam velük etetni, nem csodálom, ha nem eszik meg azután, ha hozzá vannak szokva a finomabb dologhoz.
Szóval igen, függőséget okoznak és nem lesz egyszerű átállni az olcsó konzervre. Nekem nem sikerült velük, így maradt az, hogy ritkábban kapnak alutasakost, több a táp, aztán ennyi, mert anyagilag nem lehet győzni ezeket a Felix és társait a mostani árak mellett, akkor veszek, ha épp van nagy akció valahol (Tesco Clubarddal mondjuk), akkor betározok egy évre előre :D
Volt barátnőm is próbált átállni a konzervre, mert eddig a Fressnapfos saját márkás tasakost adták a két cicának, de nem győzték anyagilag, inkább eszi a tápot, de a konzervhez nem nyúl.
Haverom macskáját én rontottam el. Eddig ő olcsó konzerveket kapott, megevett mindent a macska szó szerint. Maradt nekem itthon Felix, valami olyan ízú, amit a macskáim nem ettek meg, adtam neki vagy 10 darabot.
Utána a macskája többé nem ette meg az olcsóbb ételt.
Szóval óvatosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!