Tippeket, trükköket hogyan győzzem meg a lakótársamat, hogy kell nekünk egy macska?
Szerdán hozni fognak egy fekete kiscicát, de a lakótársam még nem tud róla, és elvileg ővéké a lakás. Mondjatok olyan trükköt, ami beválik és nem fognak kidobni macskástól.
Erkölcsi szentbeszédek, mondjam el az igazat...stb. nem érdekel.
Én szeretem a macskákat, de lehet, kivágnálak, csak azért mert a tudtom nélkül állatot viszel a lakásomba... na de mindegy.
"Erkölcsi szentbeszédek, mondjam el az igazat...stb. nem érdekel."
Mást pedig mi sem tudunk mondani, ugyanis legkésőbb szerdáig úgyis megtudja az igazat
"Erkölcsi szentbeszédek, mondjam el az igazat...stb. nem érdekel."
És akkor mit fogsz csinálni, ha odaviszik a kis szerencsétlent, a lakótársad meg azzal a lendülettel közli hogy takarítsd el ha maradni akarsz! Hm? Mert én ezt tenném... Mindenkinek az lenne a legjobb, ha még ma odaállnál elé, és elmondanád hogy nagyon szeretnél egy cicát! Ha ő is szereti a macskákat úgyis belemegy. De ha nem, akkor fölösleges odavitetni! Erre nincsen trükk...
Nem töröltem egy hozzászólást sem. És azt se mondtam, hogy nő vagyok, és nem vagyok Zsuzsu sem.
Egyébként csak 1 lehetőségem van.
Ha odaállok elé és azt mondom, hogy szeretnék egy cicát, és ha ő azt mondja nem, akkor ennyi , nem lehet macskám.
Viszont, ha már ott a cica, és látja az édi kis pofiját, még neki sem lesz szíve kidobni. Csak egy jó mese kell, hogy hogyan került oda a macska.
Épp ez a gerinctelenség az én szememben, hogy ahelyett, hogy megkérdeznéd, akar-e macskát, egyből kész helyzet elé állítod. Vagyis nehéz helyzetbe hozod azzal, hogy legyen-e olyan keményszívű, hogy kidobja a macskát és téged is, vállalva ezzel, hogy megsért téged, vagy inkább nyelje le a haragját, de akkor meg ott lesz neki egy macska, amit nem akar. Te pedig érvényesítetted az akaratod, nem érdekel, hogy a lakótársadban mit okoztál ezzel. Lényeg, hogy neked jó legyen, nem igaz? Úgy is fogalmazhatnánk, kihasználod a jóhiszeműségét, ha valóban befogadja a macskát akarata ellenére. Persze, lehet, hogy őszintén semmi ellenvetése nem lenne. De ennyi erővel valószínűleg akkor sem lenne, ha előre megkérdeznéd.
Továbbra is azt mondom, páros lábbal rúgnálak ki a macsekkal együtt.
Azt pedig nem kellett leírnod, hogy nő vagy, mert egy férfinek soha nem jut eszébe a lakótársa (akié a lakás ráadásul) tudta nélkül MACSKÁT csempészni az otthonukba. Esetleg nőt...
22:00 Nagyon erkölcsös vagy! De a kérdésre lényegében így sem tudtál válaszolni, csak nyomatod a véleményedet, amit nem kérdezett senki.
A kérdező tanácsot kért, ha nem tudsz semmi okosat, lapozz tovább. Nem úgy néz ki, hogy bárkinek is szüksége volna rád a "bölcsességeddel". Bírom az ilyen szófosókat...nem is érdekel a kérdés (a válaszok sem nagyon) de azért "beugrok és belexarom a véleményemet, hátha megmaradok az utókornak..."!
Kérdezőnek: igen, ha el akarod fogadtatni a kiscicát, nincs más választásod. Hiába a kioktatás, ha először kitálalsz könnyebben nemet mond, mint ha már találkoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!