Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska ideiglenes örökbeadása/...

Macska ideiglenes örökbeadása/ hosszabb cicaszittelés?

Figyelt kérdés

Évek óta készítjük elő, hogy kétlaki életet élhessünk Magyarország és egy külföldi város között, évente kb. 4 hónapot szeretnénk ott eltölteni, ez úgy néz ki 2023-ra teljesülhet is, és szeretnénk is menni. Nem volt háziállatunk, amikor ennek előkészítésébe belevágtunk, tavaly sajnos édesanyám meghalt és a cicáját magunkhoz vettük (benti cicus). Nem opció az ő utaztatása (nem mai csirke már, hogy egy ilyen utazásnak, környezetváltozásnak kitegyük, illetve gyakorlatilag nullára szűkül az állattal bérelhető lakások köre). Nincsen a baráti, családi körben olyan lehetőség, ahol elhelyezhetnénk.

Tudtok ilyen lehetőségről, pl.facebook csoport vagy közösség, ahol “ideiglenes befogadást” vállalnak, ahol nem egy üres lakást néz hónapokon át a macsek, hanem lát embereket, kap szeretgetést? Én csak alapítványoknál látok ilyet ahol végleges örökbeadás előtt van ilyen ideiglenes gazdinál az állat, de mi szeretnénk őt vissza ezután.

A cicapanzióval rendkívül rossz tapasztalata volt még korábban, itt nálunk rövidebb távolléthez cicaszittert vettünk igénybe tavaly, de 4 hónapra ez sem nekik, sem nekünk nem opció (a napi 20 perc látogatástól 4 hónapon át szerintem bedepizne, nem mellesleg több mint félmillió ft lenne a napidíjjal számolva). Nincs olyan szomszéd vagy barát, aki ennyi időre vállalná, hogy hozzánk átjár, még többekkel vetésforgóban sem.

2022. dec. 14. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Hat pedig csak a panzio marad, ha se ismeros, se barat. Nyilvan ez draga, igen.

Menhelyekhez, allatmentokhoz ha egyszer bekerul a macska, akkor ok nem fognak vigyazni ra, hogy te erte menj, amikor raersz.

De amugy ez is eleg nagy stressz a macskanak, ok sajnos nem erre lettek kitalalva, nehezen birjak a valtozast.

2022. dec. 14. 14:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes lenne cicás facebook csoportokban posztolni, ott hátha találnátok jelentkezőt. Szívesen segítenék én is, de már van két cicánk. Próbáld hirdetni minél több helyen, és jól szűrd ki, hogy kire bíznád rá.
2022. dec. 14. 14:49
 3/4 anonim ***** válasza:
83%
Hát én nem tudnám évente 4 hónapra másra bízni a macskamat.... Jobban járna az az állat, ha örökbe adnád valakinek
2022. dec. 14. 15:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Facebook-on van olyan csoport, hogy: Pesten hallottam macskákkal. Rengeteg a csoporttag az ország minden részéről és nagyon sokan segítőkészek, rendesek. Ott biztos fog tudni valaki segíteni, volt már olyan, hogy ugyanígy több hónapra keresett valaki ideiglenes befogadót és az egyik csoporttag fel is ajánlkozott. írd ki ezt, helyszín, pár képet a cicáról és jellemzőit. Sok sikert!
2022. dec. 14. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!