Macskások, miért lehet ez?
Van egy kandúr cicánk,kiskorában találtuk, kb 5-6 hónapos lehet most.Kedves,bújós,de nagyon élénk cica.
Viszont van egy elég nagy gond vele....Az egyik szobába állandóan bepiszkít.Ha bemegy,vagy az ülőgarnitúrára,vagy az ágyra piszkít.Van hogy odapisil,van hogy odakakál. Már sokszor megtette.De csak abban a szobában. Miért lehet ez?Hogyan lehetne leszoktatni erről az igen kellemetlen szokásról?
Vidd el kiivartalanítani.
Nem rég voltam én is cicámmal,és pont ezeket kérdezgette állatorvos,hogy jelölget-e..meg spriccelget,szaga van-e.
Ivarérett lett.:)
Azt elfelejtettem,hogy sajnos nincs ajtó azon a szobán...Nem tudjuk kizárni onnan.
Az ötletet köszönöm,majd megpróbáljuk.
Azt olvastam erről,hogy érzi a gazdája "szagát" ..és ezért.
De az ivartalanítással is lehet segíteni,de,ha régóta csinálja,akkor lehet nem fog leszokni róla.
Nemsokára ivartalanítva lesz.
De nem tudom,hogy jelölgetés e... Már elég régóta csinálja ezt,nem mostanság kezdte,úgy tudom
6hónapos korig lehet ivartalanítani.
Jelölgetni én se láttam,még ki is röhögtem dokit,h mi az-a jelölgetés :)
Na de nem árt neki.
Nincs az ivartalanításra szabály, hogy meddig lehet.
De a legjobb, amíg nem ivarérett és nem dolgoznak a hormonok.
Az ivartalanítás a legjobb megoldás.
A mi macskánk még éjszaka is felkelt hogy engedjük ki, mert nem akar bent pisilni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!