Mire utalhat, ha a cica nyelve mindig "kilóg" szinte? Beteg vagy ő csak ilyen és kész?
Van egy új cicám, kóbor macska volt eddig, de aztán ideszokott, szerencsére a többi cica is elfogadta, hogy ő is itt kajál meg a kamrában alszik a többiekkel a kazán mellett, ha hideg van. A házba nem engedem be, ide csak a "saját" két macskám jöhet be, egyrészt ez az ő privilégiumuk, másrészt ők azok akik biztosan egészségesek, rendszeresen járnak dokihoz - még ha nem is mindig tetszik ez nekik.
Viszont ennek a cicának, szinte mindig kilóg a nyelve, ha csukva van a szája. Aranyosan fest, de nem tudom mennyire normális ez. Amúgy normális, okos macska, viselkedése is barátságos, étvágya van, dorombol a simogatásra. Annyi még, hogy nagyon vékony és "könnyű" nem csak a kövérebb cicáimhoz képest, hanem önmagában is.
De állandóan olyan, mintha a nyelvét öltögetné, kicsit ilyesmi egy rajzos példával élve, mert ez a macska ugrik be róla mindig: [link]

Szép amit páran itt mondotok, de nem győznék ennyi macskát örökbefogadni. A lógóssal összesen 6 cica jár ide kajálni és melegedni + a kettő saját. Az, hogy etetem őket nem gond (picivel több cicatáp, szalámi), a meleg meg alapból megvan a kazán mellett.
De ennyi macska orvosi költsége és egyéb kiadásai nekem túl magasak volnának. Éhezni nem akarom őket hagyni, és mivel ránézésre mind kóbor, így étkezési lehetőség máshol nem nagyon van nekik, egyikről kb. sejtem honnan jött és ha onnan, akkor a gazdája halott, a háza meg üres.
Fogassam be őket valami állatvédő egyesülettel? Ilyen nincs a településen, sem a szomszédos településeken.

Hat igen,ez igy eleg brutalis, raadasul hamarosan a 6-bol sokkal-sokkal tobb lesz, ha lebabaznak, mert gondolom ivaros az osszes.
Mondanam, hogy jo lenne felvenni allatvedokkel a kapcsolatot, de az a nagy helyzet; hogy szarban vanak ok is, egyszeruen nincs mar hova elhelyezni az allatokat, a megemelkedett arak miatt mindenki viszi szepen menhelyre az allatat es tele vannak..:(
Szoval passz, tenyleg. Fogalmam sincs, en mit csinalnek. Vagyis de, valoszinuleg en nem etetnem oket, mert nem akarok a nyakamra egy macskakoloniat. De ez en vagyok es ez mar rajtad se segitene, mert odaszoktak.

17.
Na igen, kicsit "sokba" lenne. A saját két cicámnál megtörtént a dolog, az sem volt olcsó. De hat macska az már százezer feletti költség, ráadásul valahogy elérni, hogy bejöjjenek a hordozóba, utána az ápolás... nem kivitelezhető. Szerintem itt soknak öreg gazdája van, aki vagy nem eteti vagy egyszerűen "kihalt" a házból. Nagyon sok itt az idős (70 feletti) ember, különösen nénikék és a többségének macskája is van.
Arra van pénzem, hogy etessem őket, de az én fizetésem is a "régióra szabott", tehát szar.
Az menhelyek pedig nagyon keserves időket élhetnek meg, sokan kidobják a kutyát-cicát az ínséges időkben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!